fbpx
Reparere emalje badekar
02 Sep 2021

Reparere emalje badekar: Kan det lade sig gøre at få et flot resultat?

Reparere emalje badekar; lyder det som en hovsaløsning, der aldrig bliver rigtig flot? Det kommer an på, hvordan du griber processen an – der er nemlig to muligheder, og vi vil vove at påstå, at den ene er bedre end den anden.

At reparere emaljen på et badekar kan være en forholdsvis simpel ting, der giver et rigtig flot resultat. Men det kan også være en kompliceret proces, hvor du bliver ked af det endelige udseende.

Om det bliver det ene eller det andet i dit tilfælde, kommer an på, om du:

Gør det selv-løsningen er et populært valg hos mange. Indtil de har prøvet det, vel at mærke. Mangt en boligejer vil gerne spare penge på håndværkere, og derfor forsøger de sig gerne selv. Lige præcis med badekarret har vi bare set, at det oftere går galt end godt.

Det skyldes, at den emaljelak du kan købe i byggemarkedet, er svær at arbejde med. Den kræver et stor forarbejde, og samtidig skal den påføres med malerrulle, og det er mere eller mindre umuligt at undgå spor fra rullen samt helligdage og løbende emalje.

Som du nok kan høre, hælder vi meget til, at du vælger at få professionel hjælp. Du får ganske enkelte et flottere resultat, der holder i mindst 10 år, hvis du efterfølgende passer badekarret efter forskrifterne.

Reparere emalje badekar = emaljering af badekar

Du har muligvis hørt om reparation af badekar før – blot under et andet navn. Det kaldes nemlig ofte for en emaljering af den årsag, at man tidligere brugte emalje til overfladen på badekar.

Emalje er ikke længere det foretrukne produkt i den henseende. Der er kommet nye og bedre materialer på markedet, og hos Emaljespecialisten anvender vi derfor UV resistent polyurethan, når vi reparerer emaljen på et badekar.

Polyurethan er en to-kompontentsmaling, og lige præcis den vi bruger, er udviklet af en af de førende producenter på markedet. Selve teknikken der bruges til reparationen er udviklet af den hollandske distributør af polyurethanen, så den passer til det nordiske marked. Vi er ikke bare certificeret i anvendelsen – vi har også mange års erfaring med udførelsen.

Processen bag en emaljering af badekar

Når vi udfører en emaljering, foregår det efter følgende proces:

 • Eventuel løs emalje på badekarret fjernes.
 • Overfladen afsyres og affedtes.
 • Skader repareres med patenteret filler.
 • Badekarret slibes, så overfladen bliv jævn.
 • Bunden støvsuges, og badekarret rengøres.
 • Omkringværende elementer afdækkes.
 • Hæftegrunder smøres på overfladen.
 • Badekarret sprøjtemales med epoxy grunder.
 • Overfladebehandlingen afsluttes med polyurethan.

Både epoxy grunder og polyurethan påføres med sprøjtepistol. Det skyldes, at de mange tynde og fine lag på den måde lægger sig glat og pænt på overfladen. I sidste ende giver det et langt flottere og mere homogent udseende, end hvis du påførte ét tykt lag med det samme.

Er det dyrt at reparere et badekar?

Det helt store spørgsmål i forbindelse med istandsættelse er naturligvis, om prisen ligger inden for budgettet. Når det kommer til reparation af emalje på badekar, er det desværre ikke muligt at give en nøjagtig pris på stående fod.

Til gengæld kan vi fortælle lidt om, hvad der kan påvirke prisen for en emaljering.

Først og fremmest er der badekarrets nuværende stand. Er der mange skader, og er de store, dem der er? Er det nok med en smule filler og en afslibning, eller er det nødvendigt med spartling af afslag i emaljen?

Dernæst er det et spørgsmål om dine ønsker til resultatet. Skal badekarret have en særlig farve eller en speciel glans? Drømmer du om en skridsikker bund? Og skal der lægges nye fuger efter endt arbejde?

Alt det og meget mere kommer vi omkring, når vi skal udarbejde et tilbud på at reparere emaljen på dit badekar. Derfor er det også lettest, hvis du bruger vores kontaktformular til at sende billeder af badekarret sammen med en beskrivelse af dine ønsker. Alternativt kan du give os et ring – men du slipper nok ikke for at sende et billede af karrets nuværende stand, hvis du gerne vil have en retvisende pris.

Uanset hvad – husk at det er gratis og uforpligtende at få et tilbud.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular