fbpx
08 Nov 2022

Male fliser badeværelse – hvordan skal du gribe det an?

Male fliser badeværelse. En unik mulighed for at give badeværelset nyt liv uden at blive ruineret. Men hvordan griber du arbejdet an?

Bliver du nedtrykt af udseendet på de fliser, der klæder vægge og/eller gulv på dit badeværelse? Så kan du med fordel overveje at sætte dem i stand. Med maling.

Der findes grundlæggende to materialer, du kan vælge mellem, når fliserne skal males. Nemlig epoxy og polyurethan. Om du skal bruge det ene eller det andet, afhænger af, om det er vægge eller gulv, du skal male.

Læs med nedenfor og bliv lidt klogere på området.

Male fliser badeværelse – polyurethan eller epoxy?

Hos Emaljespecialisten anvender vi polyurethan til vægfliser, mens vi bruger epoxy til gulvfliser. Dog ofte med et afsluttende lag af polyurethan der er UV-bestandigt.

At vi bruger de to materialer forskelligt, skyldes først og fremmest, at epoxy bedst kan håndtere de store mængder vand, der ofte rammer gulvet på badeværelset. Desværre har epoxy den ulempe, at det bliver gult med tiden – det gør polyurethan ikke. Derfor foretrækker vi sidstnævnte, så snart det er muligt.

Har du et badeværelsesgulv, der skal males, og vil du gerne undgå, at malingen gulner? Så kan man afslutte malerarbejdet med et lag polyurethan. På den måde har du stadig den beskyttende effekt fra epoxy nederst, mens du får UV-beskyttelse øverst gennem polyurethanen.

Malingen er ikke det eneste valg

Om du vil bruge epoxy eller polyurethan til at male fliser badeværelse, er det første spørgsmål. Men du bør også overveje, hvilket look du ønsker at ende ud med. Der er nemlig to forskellige teknikker at gribe efter.

Den enkle løsning er at male fliserne med en malerrulle. Det er forholdsvis let – selv for den utrænede – men det vil efterlade små, fine spor fra malerrullen. Alternativet er, at malingen påføres med sprøjtepistol i fine, tynde lag. Det giver et flot og professionelt resultat, men det er samtidig svært at gøre på egen hånd.

Sidstnævnte metode – altså sprøjtepistolen – går også under navnet “re-emaljering“. Det er en teknik, vi har brugt mange år på at udforske og finpudse, og vi kan derfor garantere dig et flot resultat med denne metode. Både på fliserne, men også hvis badekarret eller håndvasken skal males.

Drømmer du om et ensartet gulv?

Der kan være flere årsager til ønsket om at male fliser badeværelse. Hvis det bare er farven, der generer, er ovenstående teknikker ofte nok til at imødegå dine drømme.

Men hvis det er selve fliselook’et, du ikke bryder dig om, er det straks værre. Men faktisk kan en blanding af epoxy og polyurethan også her være en løsning. Dog i et andet format. Det er nemlig muligt, at “male” gulvet med flydende maling, så fuger og fliser dækkes fuldstændigt. På den måde får du en jævn og ensartet overflade, hvor selv ikke det skarpeste øje vil kunne se, at der engang har lagt fliser på gulvet.

Denne proces er mere omfattende end ovenstående malerprocesser, da det ofte kræver flere lag og dermed også flere omgange med tørring. I langt de fleste tilfælde kan vi dog hjælpe dig med at få et “nyt” gulv på badeværelset i løbet af en uges tid.

Vil du høre mere om dine muligheder, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi uddyber hellere end gerne processerne med maling og spartling, ligesom vi gerne fortæller mere om udvalget af farver og effekter. Du behøver nemlig ikke gå med den traditionelle hvide, grå eller sorte farve. Du kan også vælge gul, blå eller pink, ligesom du kan tilføje glimmer og glitter efter eget valg.

Kort sagt: Mulighederne er mange, og vi står klar til at hjælpe dig. Og husk: Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular