fbpx

Emaljering af badekar

Koldemaljering af badekar

Emaljering af badekar.

Emaljering af badekar kræver specielt udviklet produkter samt stor erfaring indenfor arbejde med disse, da processen består af mange delprocesser, der hver især skal udføres fagligt korrekt, for at resultatet kan blive godt. Kigger vi specifikt på renoveringen af dit badekar alene, kaldes processen også for emaljering, re-emaljering eller kold-emaljering.

Den emaljering vi foretager af badekaret og generelt set er en såkaldt koldemaljering, der er en kemisk proces med polyurethan, som er det sidste nye indenfor slidstærk overfladebehandling.

Polyurethan er et flydende plastmateriale, der hærder op til en fast, homogen og meget slidstærk overflade. Prisen for emaljering af badekar af et standard ligge – eller siddebadekar, i hvid højglans eller silke look varierer, da der er mange faktorer som spiller ind. Hvad er karrets stand, hvad er dine ønsker i forhold til evt. reparationer, har karret tidligere været re-emaljeret/malet, samt hvor i landet skal opgaven udføres.

Send os et par billeder af dit badekar samt evt. kommentar, via kontaktformularen længere nede på siden eller send direkte til vores e-mail info@emaljespecialisten.dk

Vi vender tilbage med et tilbud inden for 24 timer!

Vi reetablerer og redesigner overfladen på dit badekar, så det fremstår flot og slidstærk igen. Vi har specialiseret os i emaljering af badekar. Standard farven er hvid i højglans eller lav glans / Silke look.

Vi tilbyder både sparring og løsninger, der er udover det sædvanlige, og dette gælder ikke alene dit badekar, men også alle andre overflader på dit badeværelse, f.eks. gulv, vægge, loft og træværk. Med os kan du altså få en komplet modernisering af dit badeværelse, UDEN en tidskrævende nedrivning og genopbygning, hvilket sparer dig både meget tid og mange penge.

En traditionel gammeldags emaljering af badekar er en såkaldt varmeemaljering, hvor emnets overflade bliver påført et specielt emaljepulver, der i en meget stor og varm ovn, smeltes fast på overfladen og dermed danner en fast, blank og slidstærk overflade. Det er sådan dit badekar højst sandsynligt oprindeligt er fremstillet og derefter monteret i boligen ved opførslen af ejendommen.

Med den moderne koldemaljering med polyurethan, opnår man altså også en fast og meget slidstærk overflade, med enten en blank eller silkeglans finish efter eget valg. emaljen sprøjtes på badekaret af flere omgange med en sprøjtepistol, der drives af en kompressor, der sender komprimeret luft ud til pistolen, på samme måde som f.eks. en autolakering udføres på.

Summa summarum, så er en moderne reemaljering af badekar altså en 5-dobbelt sprøjtelakering med en emalje af højeste kvalitet, der bindes sammen rent kemisk til en stærkt vandresistent og ekstremt slidstærkt overflade på en og samme tid. Bonussen er at det gamle og ofte ru badekar også bliver nemmere at rengøre igen.

Der ydes naturligvis garanti på alle vores overfladebehandlinger, og på badekar har vi 3 års afskalningsgaranti. Dvs skulle emaljen imod forventning skalle af, så kommer vi naturligvis og ordner problemet. Det er kemi vi arbejder med, og skal man opnå et holdbart og flot resultat, så kræver det de helt rigtige processer og produkter.

De forskellige delprocesser ser ud som følger og udføres normalt samme dag – Badekarret kan allerede et døgn efter overfladebehandlingen igen tages i helt almindeligt brug.

1. Silikonefuger og løst materiale fjernes.
2. Affedtning.
3. Reparation af hakker og skader med specialspartel.
4. Planslibning af reparationer og skader.
5. Støvsugning, aftørring og sekundær affedtning.
6. Afdækning af vægge, gulv, blandingsbatteri m.v.
7. Sprøjtegrunding 2 gange med hærdning imellem hvert lag.
8. Sprøjtelakering 3 gange med hærdning imellem hvert lag.
9. Nye silikonefuger lægges.10.

Afdækning fjernes og du har nu et flot, rengøringsvenligt og slidstærkt badekar igen.

NB: Før ovenstående processer kan udføres, skal hele badeværelset være hovedrengjort og tømt for alt, hvad der står af løse genstande, hvilket udføres af kunden selv tidligst 3 dage før og senest 24 timer før, vi
påbegynder reemaljeringen af badekaret.

Årsager hertil er at badeværelset skal være så frit for støv som overhoved muligt, da dette støv ellers under arbejdsprocesserne, vil løsrive sig og dale ned over badekaret og dermed ødelægge finishen. Derfor er det meget vigtig at rengøringen er grundigt udført og at alt løststående er fjernet frabadeværelset.

Fordele ved re-emaljering

FLERE FARVER OG GLANS

Ved re-emaljering af badekar kan der vælges mellem farverne hvid, grå og sort samt overfladefinish i enten satinglans eller højglans. Til ældre badeværelser med blanke fliser anbefaler vi højglans finish, da
det matcher fliserne bedst.

HURTIG PROCESS

Selvom re-emaljering af badekar består af mange processer, der hver især er vigtige for kvaliteten af slutresultatet, så tager hver proces ikke længere tid end det normalt er muligt at gennemføre hele re-
emaljeringen på kun en enkelt arbejdsdag.

MINIMALT BYGGEROD

Da re-emaljering af badekar som allerede nævnt oftest kun tager 1 arbejdsdag, efterlader det ikke noget byggerod. Kun under selve re-emaljerings-processen fylder vi lidt, da vi bruger mindre maskinel i form af
sprøjteanlæg og udsugning.

LAVERE PRIS

Re-emaljering af badekar er en meget billig løsning sammenlignet med alternativet, at skulle udskifte badekaret med et nyt eller fjerne badekarret fra badeværelse og så skulle til at reetablere med nye fliser,
omlægning af rør med videre.

før & efter

Før pilen på billedet til venstre og se forvandlingen ved en emaljering af badekar /re-emaljering af badekar.

Læs i detaljen Vend tilbage
Proceduren i grove træk
img

Klargøring af ventilation og arbejdsområde

Vi begynder altid med at opsætte ventilation samt afdække arbejdsområder.

Læs mere Show less
img

Klargøring af badekar

Klargøringen består af flere etaper. Men vi fjerner evt gammel siliconefuge, afsyrrer,  fjerner evt. kalkophåbninger, rengører samt ph neutraliserer badekarret.

Læs mere Show less
img

Emaljering af badekar

Forberedelse er 90% ar arbejdet. De sidste 10% er dine faglige kundskaber med en spraypistol. Vi spray primer samt spraymaler baekarret.

Læs mere Show less
Proceduren - Tidligere re-emaljeret badekar
img
Her er vi igang med at fjerne emaljen på et gammelt badekar som tidligere har været emaljeret. Dette er et hårdt og beskidt arbejde, men vi gør det for at opnå det bedst mulige resultat.
img
Her har vi allerede spartlet og sprøjtet primer på sårbare steder.
img
Her er det færdige resultat efter 2 lag primer og 3-4 lag t emalje
GARANTI

SPAR TID OG PENGE MED EN RE-EMALJERING FREM FOR EN UDSKIFTNING

FLOT, HURTIGT, ØKONOMISK
OP TIL
3
ÅRS GARANTI
Certificeret

Vi er naturligvis certificeret.

Vi har bestået de lovpligtige kurser for at kunne arbejde med de produkter som vi arbejder med.

Vores leverandør af maling/emalje, er i denne branche, en af de mest anerkendte i verdenen.

Den teknik og specifikke fremgangsmetode som vi  gør brug af, har vi tillært og testet siden 1999.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  FAQ

  BADEKAR

  Prisen for at re-emaljere et badekar, afhænger af standen af badekarret som skal re-emaljeres. Har det været re-emaljeret tidligere, så vi først skal fjerne den gamle emalje, er der silicone fuge som skal fjernes, er der meget spartlearbejde og hvor i landet skal arbejdet udføres. Standard prisen hos os er 6000kr inkl. moms. Prisen ligger typisk imellem 6000-9000kr inkl. moms.
  Det tager typisk i mellem 5 og 7 timer at renovere et badekar, afhængig af standen som definerer hvor omfattende arbejdet er ift. evt. fjernelse af gamle emalje, spartle arbejde samt fjernelse af evt. silicone fuge.
  Som udgangspunkt kan du bruge dit badekar allerede 30 timer efter at det er blever re-emaljeret. Dog vil emaljen først være gennemhærdet efter 3-7 dage, afhænging af temperatur og fugtighed i rummet hvor emaljeringen er foretaget.
  Vedligeholdes badekarret efter foreskrifterne, så kan et re-emaljeret badekar fra os af holde i op til 10-15år. Dog er det individuelt ift. hvordan og i hvilket omfang badekarret bruges.
  Hos os bliver vi et produkt som hedder polyurethan. Et produkt som vi mener er bedst egnet til netop badekar, da det er hårdt men stadig mere fleksibelt end feks. epoxy. Dvs det absorberer bedre evt. slag. Herudover så er det et produkt som i meget lille omfang bliver misfarvet med tiden, hvor epoxy med tiden kan blive gulligt. De produkter som typisk bliver brugt til re-emaljering af badekar er epoxy. polyurethane og akrylurethan.
  Se alle
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular