fbpx
Maling af badekar
23 Aug 2021

Maling af badekar (re-emaljering af badekar)

– kan det lade sig gøre?

Maling af badekar lyder ikke umiddelbart som en holdbar løsning. Men anvender du de rette materialer og det rigtige udstyr, kan du sagtens få et både flot og holdbart resultat.

Når det kommer til udtrykket “maling af badekar,” er det en smule misvisende. På fagsprog kalder vi det emaljering af badekar eller re-emaljering af badekar. Det er klart, at almindelig maling ikke kan bruges til badekarret. Og det er da heller ikke maling i den forstand.

Vi bruger derimod et produkt, der hedder polyurethan.

Polyurethan er en flydende plastmaling, der blandt andet bruges i bådindustrien. Her er den elsket og afholdt for sin store slidstyrke og rengøringsvenlighed. Og produktet egner sig perfekt til badekar, da det er 100% vandtæt.

Hvor man i gamle dage “malede” badekar med emaljepulver, der blev smeltet fast i en ovn, er processen i dag lidt anderledes. Eller meget anderledes, faktisk. Vi påfører polyurethan med sprøjtepistol over flere omgange. Det giver et fint og ensartet resultat. Eventuelle skader som skrammer, ridser og rust fjernes eller repareres naturligvis først, så overfladen bliv pæn og ensartet.

Maling af badekar

Maling af badekar – sådan foregår det

Vi fortsætter med at bruge begrebet “maling af badekar”. Det er lettest at forstå. Neden for forklarer vi, hvordan processen foregår. Efterfølgende tager vi et kig på, om det er noget, du kan gøre selv.

Processen:

 • Silikonefuger omkring badekarret fjernes.
 • Badekarret afkalkes, afsyres og affedtes.
 • Skrammer og ridser repareres med en speciel spartel.
 • Spartelmassen planslibes for en ensartet overflade.
 • Badekarret støvsuges, aftørres og affedtes endnu engang.
 • Omkringværende elementer afdækkes grundigt.
 • Badekarret males med grunder over to omgange.
 • Malingen – eller polyurethanen – påføres over fire omgange.

Selve processen tager cirka én arbejdsdag. Efter 24 timer kan du så småt bruge badekarret igen. Forsigtigt dog. Har du mulighed for det, så giv det 7 dage til at fuldhærde.

Kan man selv male et badekar?

Det er fristende at spare penge på håndværkere og klare arbejdet selv. Der findes da også vejledninger på nettet til dig, der gerne vil gøre netop det. Det er bare ikke noget, vi anbefaler. Ganske enkelt fordi det er svært at få et flot og professionelt resultat.

De fleste gør det selv-løsninger indebærer, at malingen påføres med malerrulle. Uanset hvor dygtig du er til det, er det svært at undgå spor fra rullen. Samtidig kræver det mange lag at komme fri af helligdage.

Det betyder naturligvis ikke, at du ikke kan gøre det selv. Vi mener bare ikke, at arbejdet og resultatet modsvarer den forholdsvis lave pris, der følger med en professionel renovering.

Vil du vide, hvad en emaljering af badekar koster? Altså i lige nøjagtig dit tilfælde? Så skal du endelig kontakte os. Du kan bruge vores kontaktformular, som du finder her. Eller du kan give os et ring, så tager vi en snak om dine ønsker. Uanset hvad – når alt kommer til alt, er det en billig løsning. Særligt i sammenligning med udskiftning af badekarret. Og du er sikret et flot og professionelt resultat.

Og for lige at slå det fast med syvtommersøm. Vi aftaler naturligvis altid en fast pris på forhånd, så du ikke får økonomiske overraskelser undervejs.

Maling af badekar

Hvor lang tid holder resultatet?

Skal man bruge penge på en renovering af badekarret, er det rart at vide, hvad man kan forvente af levetiden. Vi siger som udgangspunkt, at du kan regne med, at badekarret holder sig flot i mindst 10 år. Ofte mere. I hvert fald hvis du vedligeholder det efter forskrifterne.

Og hvad er så forskrifterne i forhold til vedligeholdelse?

Det er heldigvis ret enkelt. Du skal gøre badekarret rent på ugentlig basis med almindelige rengøringsmidler, der ikke ødelægger emaljen. En våd klud eller en blød svamp i kombination med en mild sæbe. Sværere er det ikke.

Hvis du samtidig husker at tørre badekarret af efter brug, slipper du for synlige kalkaflejringer og kalkophobninger. Så behøver du ikke at tage kraftige rengøringsmidler og -metoder i brug.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular