fbpx
Renovering badekar
02 Sep 2021

Renovering badekar – processen kort fortalt

Renovering – badekar; er det en mulighed? Ja, det er det faktisk. Og læser du med i denne artikel, giver vi dig et indblik i, hvordan det rent praktisk foregår.

Er du ikke meget for den brug og smid væk-kultur, der efterhånden hersker på boligmarkedet, og vil du gerne igangsætte en bæredygtig istandsættelse af dit badeværelse? Så er du havnet på rette sted – du kan nemlig sagtens få dit badekar renoveret, og det koster ikke alverden.

Fordelen ved at renovere frem for at skifte ud er først og fremmest hensynet til miljøet. Men samtidig giver du også din pengepung et velfortjent pusterum, for det er langt billigere at sætte i stand frem for at skifte ud. Og sidst men ikke mindst slipper du for en lang periode med håndværkere og et badeværelse, der ikke kan bruges.

Sådan foregår renovering af badekar

Som det første vil vi gerne slå fast, at du ikke bør kaste dig over en renovering af badekarret på egen hånd. Ikke medmindre du har erfaring med polyurethan og har de rette redskaber til rådighed. Det er nemlig en kompliceret proces for den uøvede.

Processen er som følger:

 • Gamle silikonefuger omkring badekarret skæres væk.
 • Eventuel løs emalje og rust fjernes fra overfladen.
 • Skader i form af ridser, skrammer eller afslag i emaljen repareres.
 • Overfladen planslibes og rengøres med professionelle rengøringsmidler.
 • Vægge, gulve, armaturer og bundprop dækkes af.
 • Overfladen påføres en patenteret grunder, der smøres på.
 • Badekarret “males” med epoxy grunder over to omgange.
 • Karret “males” med polyurethan over tre-fire omgange.

Både epoxy grunderen og polyurethan påføres med sprøjtepistol i meget tynde, finde lag. Meget lig den måde en autolakerer udfører en lakering på. Det giver nemlig det flotteste resultat, og samtidig giver det en overflade, der bliver ekstremt slidstærk og yderst rengøringsvenlig.

Renovering badekar

Kan det betale sig at renovere badekarret?

Om noget kan betale sig er altid svært at svare på. Det afhænger af dine krav, ønsker og behov, og ikke mindst af hvad du sammenligner med. Men drømmer du om en bæredygtig og prisvenlig istandsættelse af dit badeværelse, så er en renovering af badekarret et godt valg.

Prisen er svær at spå om på forhånd, da vi er nødt til at se dit badekar og omfanget af eventuelle skader først. Vi udarbejder dog hellere end gerne et gratis og uforpligtende tilbud, så du skal ikke tøve med at kontakte os.

Som udgangspunkt dækker vi hele Sjælland, når der er tale om badekar for private. Altså i tilfælde hvor det kun er ét badekar, der skal renoveres. Driver du derimod et hotel, administrerer du en boligforening eller står du i spidsen for en række udlejningsejendomme – ja, så kan renovering af badekar også være en god løsning. I sådanne tilfælde dækker vi hele landet.

Og apropos renovering af badekar. Det er værd at huske, at det ikke kun er selve badekarret, du kan sætte i stand med polyurethan. Vi kan også “male” håndvasken, brusekabinen og fliserne på både vægge og gulv. Dermed kan du få en fuld istandsættelse af badeværelset uden at skifte så meget som et eneste element ud.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular