fbpx
16 May 2021

Spraymaling til badekar

– er det en god idé at bruge spraymaling til dit badekar?

Har du hørt, at man kan sætte et badekar i stand med spraymaling til badekar? Du er ikke helt galt på den, men det er ikke så enkelt, som det lyder. Og du bør aldrig forsøge at gøre det selv. Læs med, og forstå hvorfor.

Har dit badekar nået en nedslidt tilstand, hvor det ikke er meget værd at bruge? Så kan du overveje at sætte det i stand frem for at skifte det ud. Ikke bare er det en langt billigere og mindre besværlig løsning. Det er også det mest bæredygtige valg, hvis vi kigger på ressourceforbruget.

Spørgsmålet er bare, hvordan du sætter badekarret i stand, og ikke mindst om du kan gøre det selv? Og netop dét har vi tænkt os at give dig et svar på nedenfor.

Hvordan sætter jeg et badekar i stand?

Som nævnt er det ikke helt ved siden af, hvis du har hørt, at du kan give badeværelset nyt liv med spraymaling til badekar. Der er bare mere i det end som så. For jo, det ER spraymaling, der bruges ved renovering af badekar, men det er ikke en hvilken som helst maling. Og ikke nok med det – det kræver et vist håndelag at forberede badekarret, så det tager flot i mod malingen. Griber du arbejdet forkert an, får du et badekar, hvor malingen løber, eller hvor underliggende skidt laver plamager i løbet af kort tid.

Hvis vi tager et kig på spraymalingen til dit badekar først. Her er det vigtigt, at du anvender såkaldt emalje, der er en to komponent maling, der sikrer vandtæthed og en hårdfør overflade. Emaljen skal være af høj kvalitet, da levetiden ellers er så kort, at det ikke er arbejdet værd.

Derudover er der selve arbejde med at påføre spraymaling på dit badekar. Det handler nemlig ikke bare om at købe en spraypistol – det handler også om at vide, hvordan den føres, og hvor meget maling der skal bruges. Derudover er det et spørgsmål om forberedelse.

Når vi sætter et badekar i stand, følger vi denne formel:

 • Afdækning – her sikrer vi, at det udelukkende er badekarret, der er blotlagt, så elementer som fliser, bundventil og armatur ikke bliver ramt af spraymalingen.
 • Rengøring – her sørger vi for, at alle rester af skidt, snavs, fedt og kalk fjernes med professionelle rengøringsmidler af høj kvalitet.
 • Reparation – her bruger vi en særlig filler til at reparere huller, ridser og skrammer i badekarret, ligesom vi sliber afskallet maling af overfladen og fjerne eventuel rust.
 • Grunder – her giver vi badekarret ét lag grunder, der smøres på. Efterfølgende påføres to lag spraymaling i et fint, tyndt og ensartet lag, så det er klar til at tage imod emaljen.
 • Emaljering – her giver vi badekarret 4 lag spraymaling med emalje. Lagene skal igen være tynde og ensartede, så der ikke opstår løbere eller helligdage.

Når arbejdet er afsluttet, og badekarret stråler som nyt, rydder vi naturligvis op efter os selv. Et lille døgn efter er spraymalingen tør, og badekarret er med stor forsigtighed klar til brug. Er det muligt, anbefaler vi, at du venter 3-6 dage med at tage karret i brug. Så er emaljen nemlig fuldhærdet.

Og så er vi tilbage ved spørgsmålet om, hvor vidt du kan klare opgaven på egen hånd. Personligt er det ikke noget, vi anbefaler. Der skal ikke meget til, før resultatet ser hjemmelavet ud, og hvis du ikke får fat i den rigtige emalje i første omgang, er levetiden ikke lang, og så skal du hurtigt på arbejde endnu engang.

Hvorfor vælge spraymaling frem for udskiftning?

Har du et nedslidt badekar, der skriger på at blive skiftet, og kan du ikke helt se, hvorfor du skal ”nøjes” med en renovering? Der er flere gode grunde, hvis du spørger os:

 • Økonomien
 • Tidsperspektivet
 • Miljøet

Økonomien spiller altid en rolle. Når du først har hørt prisen på den entreprise, der følger med udskiftningen af dit badekar, vil du være tilbøjelig til at foretrække spraymaling. Det er nemlig langt billigere og mere overskueligt.

Tidsperspektivet er også en faktor, du bør overveje. Hvis hele badeværelset skal sættes i stand, går der hurtigt flere uger, hvor I ikke kan bruge det. Med spraymaling kan badekarret anvendes igen allerede dagen efter.

Miljøet bør vi alle sammen tænke på, og der er ingen tvivl om, at det er langt mere bæredygtigt at sætte dit nuværende badekar i stand med spraymaling, end det er at skifte det ud med et nyt.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular