fbpx
16 May 2021

Ny emalje badekar

Kan man påføre ny emalje på et badekar?

Det er dyrt at skifte et eksisterende badekar ud, og det er bestemt heller ikke let. Spørgsmålet om hvor vidt man kan påføre ny emalje på et badekar, er derfor yderst aktuelt. Vi giver dig svaret her.

Har du et gammelt og slidt badekar, der trænger til en kærlig hånd? Er du begyndt at undersøge mulighederne for at sætte det i stand, så du slipper for at købe et nyt? Ja, så er du kommet til rette sted. Hos Emaljespecialisten renoverer vi badekar med ny emalje. Og det er langt mere enkelt, end du tror. Samtidig er det uden tvivl en billigere og mere bæredygtig løsning end en udskiftning.

Men ny emalje – hvad er det egentlig? 

Langt de fleste boligejere har aldrig hørt om re-emaljering af badekar, som det hedder. Det er en renoveringsteknik, der trækker tråde langt tilbage i tiden, og den kan bruges til både badekar, fliser og sanitet. Processen kræver håndelag og erfaring, men har du dét, er det muligt at give et slidt og trist badekar nyt liv i løbet af et enkelt døgn.

Hvordan foregår en emaljering?

Når vi sætter et badekar i stand med ny emalje, sprøjtemaler vi det i princippet. Det lyder mere enkelt, end det er, så lad os gennemgå processen fra start til slut.

Halvfems procent af arbejdet med en badekarsrenovering handler om forberedelse. Grundig forberedelse vel at mærke. De sidste ti procent er et spørgsmål om professionelle hænder og materialer af høj kvalitet.

Når vi gør et badekar klar til ny emalje, foregår det ved, at vi:

 • dækker af på badeværelset, så hverken fliser, armatur, bundventil og lignende bliver ramt af emaljen, når først arbejdet går i gang.
 • rengør badekarret med professionelle rengøringsmidler, så skidt, snavs, fedtrester og kalkaflejringer elimineres.
 • reparerer alt, hvad der måtte være af ridser, huller, hakker, skrammer og afskallet maling, så overfladen er fin og jævn.
 • sliber badekarrets overflade, så den efterfølgende grunder hæfter optimalt.

Herefter er vi klar til at gå i gang med selve emaljeringen, der omfatter:

 • 3 lag grunder der sikrer, at emaljen hæfter, som den skal.
 • 4 lag emalje der påføres med sprøjtepistol for at sikre en flot og ensartet overflade.

Når emaljeringen er afsluttet, rydder vi op efter os selv, så badeværelset efterlades i samme stand, som vi overtog det i. Der kan dog være lidt afdækning, du selv skal fjerne, når emaljen er fuldhærdet efter 3-6 dage. Efter 24 timer kan badekarret bruges med stor forsigtighed.

Hvem kan have glæde af en emaljering?

Er du lidt usikker på, om du overhovedet er i målgruppen for en emaljering? Kort og godt kan vi sige, at hvis du har et badekar, så er du.

Hos Emaljespecialisten giver vi ny emalje til badekar hos både private boligejere og til erhverv. Sidstnævnte kan blandt andet være boligforeninger og hoteller, og her tilbyder vi ikke kun emaljering af badekar – vi kan faktisk istandsætte et helt badeværelse med emalje, og det er hurtigt og billigt sammenlignet med en traditionel renovering.

Den fulde istandsættelse kan lade sig gøre, fordi emaljen kan bruges til både badekar, fliser, sanitet, bordplader og meget andet. På den måde kan vi give badeværelset en overhaling fra ende til anden, så hotelgæsterne eller de nye lejere kan flytte ind i en bolig med et pænt, rent og velholdt badeværelse.

Ny emalje til alle – om det er på Sjælland, Fyn eller i Jylland

Når vi siger, at du er i målgruppen, hvis bare du har et badekar, der trænger til en kærlig hånd, så mener vi det faktisk. Nok holder vi til på hovedkontoret i København, men vi dækker hele landet. Det betyder, at vi giver ny emalje til badekar og badeværelser fra Gedser til Skagen.

Vores professionelle håndværkere kører som udgangspunkt ud fra landets større byer – fx København, Odense, Aarhus og Aalborg – og derfor kan der være kørselstillæg forbundet med en opgave, hvis dit badekar står langt herfra. Men alt det taler vi om, når vi udarbejder et tilbud til dig, så du ved nøjagtig, hvad det koster at påføre ny emalje på dit badekar.

Og apropos tilbud. Det er naturligvis både gratis og uforpligtende at indhente et tilbud på emaljering. Du skal blot udfylde vores kontaktformular og vedhæfte et par billeder af det respektive badekar og dine ønsker til istandsættelse – så vender vi tilbage med en pris til dig. Driver du en virksomhed, eller står du i spidsen for en boligforening, udarbejder vi også gerne et tilbud på større opgaver og løbende vedligeholdelse – i så fald skal bare give os kald.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular