fbpx
16 May 2021

Kan man male et badekar?

– kan du selv male dit badekar, eller skal du have professionel hjælp?

For at svare på overskriftens spørgsmål, så ja – man kan sagtens male et badekar. Der er bare ikke meget ”sagtens” over det, da det kræver kendskab, erfaring og ikke mindst professionelle hænder, hvis du vil have et flot resultat.

Hos Emaljespecialisten møder vi jævnligt folk, der spørger, om det virkelig er muligt at male et badekar. Selvom det er lettest bare at svare ja, så er forklaringen længere end som så.

For ja, man kan male et badekar. Men samtidig kan du ikke male et badekar. Forvirret? Det forstår vi godt. Og det er ganske enkelt udtrykket ”male,” der driller i denne henseende. Når vi sætter et badekar i stand, så ”maler” vi det nemlig ikke. Vi emaljerer det! Og der er en verden til forskel. 

Bruger du traditionel maling til dit badekar, vil den hurtigt skalle af igen. Det er desuden nærmest umuligt at få det til at hæfte. Lykkes det, er det næsten lige så umuligt at male uden at lave helligdage eller gardiner.

Derfor bruger vi emalje – ikke maling.

Emalje er en såkaldt 2-komponentmaling baseret på polyurethan, og den giver en yderst stærk og vandtæt overflade, når du bruger den til at male et badekar. Samtidig er den let at rengøre, og slutresultatet er flot og ensartet. Og det holder i øvrigt i mange år.

Hvorfor overhovedet male et badekar?

Er du nået hertil, og sidder du og tænker, om det overhovedet giver mening at male badekarret? Om det ikke kræver for meget besvær i forhold til gevinsten? 

For at svare på det sidste først: Det er ikke besværligt at emaljere et badekar. Ikke hvis du har erfaring med processen og kender dine materialer. Slet ikke hvis du sammenligner med det besvær, der følger med, hvis du i stedet skal fjerne badekarret, renovere gulvet og indsætte et nyt bademøbel.

Dernæst – om det kan betale sig? Tjah. Det er dyrt at sætte et badeværelse i stand. Faktisk siges det, at badeværelset er de dyreste kvadratmeter, når det kommer til renovering. Du kommer derfor hurtigt til at bruge mange penge, hvis du går den vej. En emaljering koster ikke nær så meget, og du er ikke begrænset til kun at sætte badekarret i stand. Emalje kan anvendes til både fliser, håndvask og bordplade, så dit badeværelse kan få en gennemgribende make over.

Sidst men ikke mindst er der hele det miljømæssige spørgsmål. Det er naturligvis altid mest bæredygtigt at genbruge, reparere og sætte i stand, når det er en mulighed – også når det kommer til badekarret.

Brug emaljering til vedligeholdelse 

Private badekar kan sættes i stand med emalje og efterfølgende holde 10-20 år, men det er også en løsning, du med fordel kan anvende, hvis du står i spidsen for en boligforening eller et hotel, hvor der er mange badeværelser.

Vi ved alle, at gæster og lejere ikke passer nær så godt på tingene, som ejere gør. Det betyder, at badekarret – og badeværelset generelt – bliver slidt hurtigere i en lejebolig, og det samme er gældende på et hotel, hvor der er forskellige mennesker igennem hver dag. Vil du gerne holde en høj standard og sørge for kontinuerligt flotte og rene badeværelser, så kan du med fordel overveje en vedligeholdelsesløsning med emalje. 

Hos Emaljespecialisten samarbejder vi med erhvervskunder om løbende vedligehold, så deres badeværelser altid står, som var de nye. Det kan være maling af badekar og badeværelsesinventar, når lejere flytter ud, og nye skal ind. Eller det kan dreje sig om en ny renovering af hotellets badeværelser efter X antal tid. Er det en løsning, du gerne vil høre mere om, skal du ikke tøve med at kontakte os – vi udarbejder hellere end gerne et gratis og uforpligtende tilbud til dig. 

Det er i øvrigt værd at nævne i denne sammenhæng, at vi kan male badekar – og badeværelser – både på Sjælland og Fyn samt i Jylland. Vi dækker ganske enkelt hele landet.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular