fbpx
Reparation af emalje badekar
01 Sep 2021

Reparation af emalje – badekar: Giv overfladen nyt liv med en emaljering

Reparation af emalje – badekar: Har du et badekar, hvor overfladen er slidt og fyldt med skrammer? Er der gule kalkaflejring, afslag i emaljen eller rust? Et beskidt og trist badekar vækker ikke megen glæde, og man får ikke ligefrem lyst til at hoppe i det.

Heldigvis er det muligt at gøre noget ved det. Emaljen på dit badekar kan nemlig repareres. Spørgsmålet er bare hvordan, og ikke mindst om det er noget, du kan gøre selv?

Vi giver dig svaret på begge dele, så læs med og bliv lidt klogere på området.

Reparation af emalje – processen

I virkeligheden har du to muligheder, når det kommer til reparation af badekar – nemlig:

 1. Gør det selv-reparation med emaljelak
 2. Professionel reparation med polyurethan

Reparation med emaljelak

Den første løsning kræver, at du er ferm på fingrene, og samtidig skal du have adgang til gode værktøjer. Du skal nemlig være iført beskyttelsesudstyr, når du arbejder med emaljelak, og derudover skal du sørge for en god udluftning.

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke en gør det selv-løsning til personer, der ikke har erfaring med emaljelak. Det er et produkt, der er svært at arbejde med, og da det samtidig skal rulles på overfladen med en malerrulle, er det svært at undgå helligdage og løbende emalje.

Kort sagt: Med løsning nummer et får du ofte et resultat, der ser hjemmegjort ud. Vi oplever, at mange bliver kede af det udseende, badekarret får, og som derfor henvender sig efterfølgende for at få rettet op på det. Det kan sagtens lade sig gøre, men det er et stort spild af ressourcer – både for dit vedkommende, men også for vores. Det kræver nemlig en del forarbejde at renovere et badekar, der er forsøgt repareret på egen hånd med emaljelak.

Reparation af emalje badekar

Reparation med professionel emaljering

I den modsatte ende af gør det selv-reparationen finder du professionel emaljering med polyurethan. I vores tilfælde anvendes sprøjtepistol frem for malerrulle, hvilket giver en flot, ensartet og homogen overflade. Malingen – eller polyurethanen – er desuden af høj kvalitet, hvilket giver dit “nye” badekar en levetid på mere end 10 år, hvis bare du vedligeholder det efter forskrifterne.

Men polyurethan – hvad er det helt nøjagtigt?

Polyurethan er en form for maling, der består af to komponenter: maling og en hærdende substans. Som nævnt sprøjtes det på med en sprøjtepistol i flere tynde lag – præcis som ved en autolakering. Resultatet er en overflade, der er virkelig stærk, yderst rengøringsvenlig og ikke mindst 100% vandtæt.

Samtidig er der den helt store fordel ved den polyurethan, vi anvender, at den er UV resistent. Det betyder, at farven på dit badekar ikke gulner med tiden. Overfladen bibeholder derimod den flotte hvide farve.

Reparation af emalje badekar

Hvad koster en emaljering?

Vi er selvfølgelig klar over, at de fleste overvejer en gør det selv-løsning for at spare penge. Har du udluftning og beskyttelsesudstyr, koster det da heller ikke alverden at forsøge. Det er kun, hvis det går galt (hvad det ofte gør), at det bliver dyrt. I så fald skal badekarret nemlig slibes helt ned, før vi kan påbegynde en ny emaljering.

Men hvad koster så en professionel reparation af emaljen?

Det er svært at svare på, før vi har set dit badekar. Der er mange forskellige faktorer, der påvirker prisen, og derfor vil vi gerne tale med dig, høre om dine ønsker til finish og se overfladens nuværende stand. Det bedste du kan gøre, er at bruge vores kontaktformular og vedhæfte et par billeder af dit badekar. Derefter ringer vi dig op, så vi kan få en dialog om dine ønsker og til sidst beregner vi prisen for dig, så du ved, hvad du har med at gøre.

Og du skal endelig ikke tøve med at kontakte os. Det er både gratis og helt uforpligtende at få et tilbud.

Vi dækker som udgangspunkt hele Sjælland, når der er tale om enkeltstående badekar, mens vi er landsdækkende, når det kommer til større erhvervsentrepriser.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular