fbpx
Male gammelt badekar
01 Sep 2021

Male gammelt badekar – er det en mulighed?

Kan man male gammelt badekar? Det korte svar er ja. Det lange er mere kompliceret; “male” er nemlig ikke det helt rigtige ord.

Er du faldet over et gammelt badekar på den blå avis, som du bare MÅ eje (og sætte i stand)? Eller har du netop overtaget en bolig, hvor de tidligere ejere ikke har passet alt for godt på badekarret, så det nu fremstår slidt, trist og kedeligt? Det kan også være dig selv, der har sjusket med rengøringen?

Uanset hvad er det helt store spørgsmål, om du kan male et gammelt badekar?

Og ja, det kan du sådan set godt. Der er bare to ting, du skal være opmærksom på. For det første må du endelig ikke bruge almindelig maling. For det andet bør du ikke udføre arbejdet på egen hånd – der skal professionel assistance til. I hvert fald hvis du ønsker et flot og holdbart resultat.

Male gammelt badekar

Hvordan maler man et badekar uden maling?

Som vi kort nævnte i indledningen, så er “male” ikke det helt rigtige udtryk, når det kommer til istandsættelse af badekar. Det skyldes, at man let foranlediges til at tro, at badekarret kan renoveres med almindelig maling – og det kan det ikke.

Overfladen kan derimod “males” med et produkt, der hedder polyurethan.

Vil du gerne male selv, kan det være svært at få fat i en egnet polyurethan. Her vil mange byggemarkeder sandsynligvis foreslå dig at bruge såkaldt emaljelak. Det er nu ikke noget, vi anbefaler, da det er mere eller mindre umuligt at få et flot resultat, da det er svært at arbejde med.

Men hvad gør du så, hvis du ikke må bruge emaljelak, og du ikke kan få fingrene i en god polyurethan?

Tjah. Vi er kede af at sige det, men spørger du os, er der ikke andet at gøre end at indhente et tilbud hos en professionel håndværker eller to.

Male gammelt badekar på professionel vis

Selvom “male” er det forkerte udtryk, bruger vi det alligevel her i artiklen. Det andet og mere retvisende udtryk “emaljere” er nemlig lige så svært at forstå, da man ikke længere bruger emalje i processen.

Det er forvirrende. Vi ved det godt. Blandt andet derfor bør du altid få hjælp af en håndværker, hvis du vil male et gammelt badekar. Og så selvfølgelig fordi du på den måde får et flot og professionelt resultat, der holder i mange år.

Sprøjtelakering af badekar

Du har garanteret set, hvordan en bil sprøjtelakeres, når den har fået en skade. Enten i virkeligheden eller i reklamer, Tv-serier eller på film. Det foregår ved, at autolakereren sprøjter fine, tynde lag af maling på bilen over flere omgange, så fladen dækkes uden, at malingen løber eller laver helligdage.

Det er samme teknik, der anvendes, når et badekar skal males. Polyurethanen påføres med en professionel sprøjtepistol, og overfladen efterlades flot og ensartet. Resultatet er umuligt at efterligne med emaljelak, malerrulle og pensel. Både fordi emaljelakken i sig selv ikke tillader det, men også fordi der går en lang forberedelse forud for sprøjtelakeringen.

Inden vi maler et gammelt badekar med polyurethan, har vi:

 • fjernet sæbe- og kalkrester med professionelle rengøringsmidler
 • Fjerne evt. eksisterende silikonefuge som ligger rundt om karret
 • afsyret og affedtet overfladen i badekarret
 • repareret skader i form af skrammer og evt. løs emalje
 • grundet badekarret med en særligt grunder
 • sprøjtelakeret overfladen med epoxy grunder.

Som du kan se, er det en omfattende proces at sætte et badekar i stand. Ikke at det ikke kan lade sig gøre – det er bare svært at klare på egen hånd med de materialer, det lokale byggemarked stiller til rådighed.

Male gammelt badekar

Hvad er prisen på maling af badekar?

Hvis du overvejer at købe et nyt badekar for at sætte det i stand, er det naturligvis vigtigt at kende prisen. Det samme gælder, hvis du overvejer at renovere et slidt badekar.

Desværre kan vi ikke på stående fod fortælle, hvor meget det koster at male et gammelt badekar. Det afhænger nemlig rigtig meget af den nuværende stand samt eventuelle særlige ønsker til finish.

Grundlæggende kan man sige, at jo flere skader der er (og jo større de er), jo flere penge koster det at sætte badekarret i stand. Men det behøver ikke at være dyrt. Sammenlignet med en udskiftning koster det ikke alverden. Og hvis det er lige præcis dét badekar, du bare må eje, kan det også være pengene værd at sætte det i stand.

Vil du gerne have en indikation af prisen for en istandsættelse, foreslår vi, at du giver os et ring, så vi kan snakke om dine muligheder. Det er både gratis og uforpligtende, og hvis du har mulighed for at vise os billeder af dit badekar, kan vi give dig en umiddelbar pris, der kommer ret tæt på den endelige.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular