fbpx
12 Mar 2021

Rengøring af badekar

– er det nok, eller skal det have ny emalje?

Har du brug for en ordentlig omgang rengøring af badekar, før du kan tage karret i brug? Vi guider dig først igennem rengøringen. Dernæst tager vi et kig på, om det overhovedet kan lade sig gøre at komme skidtet til livs.

Der er ingen tvivl om, at badeværelset er det rum i huset, der er rarest at have rent. For din egen skyld, men bestemt også for dine gæsters skyld. Heldigvis er badeværelset i sin helhed forholdsvis let at gå til, når der skal gøres rent. Men hvordan er det med rengøring af badekar?

Nedenfor giver vi dig en guide til, hvordan du bedst rengør badekarret. Men inden vi når så langt, er det vigtigt at forstå, hvad badekarret er lavet af. På overfladen i hvert fald.

De fleste badekar er afsluttet med emalje. Og selvom emalje i sig selv er rengøringsvenligt, efterlader vand og sæberester hurtigt pletter og aflejringer. Med almindelig vedligeholdelse i dagligdagen – altså med en mikrofiberklud, varmt vand og sæbe – kan du holde det værste snavs væk. Men skal der hårdere midler i brug, skal du passe på. Du kommer nemlig let til at ødelægge emaljen. Du må altså ikke bruge skrubbebørste eller andre materialer, der kan ridse, da emaljen således går i stykker med tiden. Sker det, bliver det endnu sværere at holde badekarret rent fremadrettet.

Men hvad gør du så, hvis en mikrofiberklud ikke er nok?

Guide til rengøring af badekar

I tilfælde hvor mikrofiberklude, varmt vand og sæbe ikke er nok, skyldes det som regel, at badekarret har mange år på bagen, og dermed er sliddet derefter. Der kan være ridser i emaljen, rust og andet snavs, der ikke kan vaskes af.

Er det tilfældet for dig, har du to muligheder:

1) Du kan forsøge med særlige rengøringsmidler fremstillet til rustfjernelse. De kan være yderst effektive, men du skal passe på hænderne og sørge for ikke at blande det med andre produkter.

Herefter kan du vaske badekarret igen med en almindelig mikrofiberklud eller en svamp og håbe, du kan komme skidtet til livs. Problemet i denne henseende er, at det er svært at vedligeholde og rengøre et badekar, hvor emaljen er ridset og karret har ru overflader, da støv og snavs bliver fanget i revnerne.

2) Du kan overveje, om en emaljering måske er en bedre løsning. Det er naturligvis et dyrere projekt end rengøring, men til gengæld får du et badekar, der er næsten som nyt – og som ikke mindst er let at rengøre og vedligeholde i fremtiden. Levetiden på et re-emaljeret badekar er +10år hvis man passer det efter foreskrifterne.

Hvad er en emaljering?

En emaljering af badekar er grundlæggende en renovering af badekarret. Det rengøres, skader udbedres og ridser slibes væk, og til sidst giver man badekarret ny emalje (eller maling), så det fremstår som nyt.

Emaljen der anvendes – i hvert fald hos Emaljespecialisten – er en 2-komposit, der er kendt for sin høje slidstyrke og rengøringsvenlighed. Ikke bare når det kommer til badekar, men også i båd- og bilindustrien samt mange andre steder.

Prisen for en emaljering af badekar starter ved 6.000 kr., og vi udfører emaljering på både Sjælland, Fyn og i Jylland, så der er ingen undskyldning for ikke at overveje denne løsning. Er det hele badeværelset, der trænger til en renovering, er det faktisk muligt at male ikke bare badekarret, men også fliserne, brusekabinen, håndvasken, bordpladen og mange andre ting med emalje. På den måde kan du få et nyistandsat badeværelse til forholdsvis få penge.

Står du midt i rengøringen af dit badekar, eller har du opgivet – og ønsker du at høre mere om mulighederne for en emaljering? Du skal ikke tøve med at kontakte os. Det er gratis og uforpligtende, og vi udarbejder gerne et tilbud på din opgave.

Står du i spidsen for en boligforening?

Er det ikke et privat badekar, der skal gøres rent, men derimod et badekar i boligforeningen – måske fordi en beboer er flyttet ud – ja, så kan vi også hjælpe dig. Vi kan enten foretage en emaljering på det specifikke badekar, eller vi kan lave en fast aftale om løbende vedligeholdelse af alle ejendommenes badeværelser, så du sikrer, at boligerne altid er præsentable. Re-emaljering er en bæredygtig og prisvenlig løsning.

Som nævnt dækker vi både Sjælland, Fyn og Jylland, og vi udarbejder hellere end gerne et gratis og uforpligtende tilbud på et samarbejde til dig. Kontakt os på tlf. 60 68 20 22, eller send os en mail på info@emaljespecialisten.dk, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt. 

Title: 

Meta: 

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular