fbpx
Remaljering af badekar
08 Sep 2021

Remaljering af badekar – en simpel teknik til renovering af badekar

Remaljering af badekar. En anerkendt renoveringsteknik der trækker tråde langt tilbage i tiden. I dag bruger vi andre og mere moderne produkter end tidligere, men resultatet er mindst lige så godt. Hvis ikke bedre.

Har dit badekar eller din spa taget skade af tiden, der er gået? Ridser, skrammer eller afslag i emaljen? Eller “bare” det allestedsnærværende kalk i store plamager? Det er ikke bare dyrt at skifte badekarret ud. Det er også en omfattende proces, der ofte medfører nye fliser og malerarbejde. Har du svært ved at overskue en udskiftning? Eller ønsker du bare ikke at bruge den store sum penge, det koster?

Så kan en remaljering af badekar være løsningen.

Måske har du hørt om remaljering før? Eller om koldemaljering? Re-emaljering eller bare emaljering? Det er fire sider af samme sag. Processen er den samme, men det er lidt forskelligt, hvilket udtryk fagfolkene bruger.

Under alle omstændigheder er en remaljering en renoveringsteknik, hvor vi “maler” dit badekar med polyurethan. Tidligere blev der anvendt epoxy, men det er ikke længere den optimale løsning. Det er polyurethan derimod. Der er nemlig flere fordele ved produktet, der gør det perfekt til badekar.

Fordelene kommer vi ind på neden for. Og efterfølgende tager vi et kig på selve processen. Så læs med – måske er remaljering netop det, du leder efter.

Remaljering af badekar

Polyurethan til remaljering af badekar

Som udgangspunkt er der to forskellige materialemuligheder, når det kommer til remaljering. Epoxy og polyurethan.

Hos Emaljespecialisten anvender vi epoxy grunder, inden vi påfører polyurethan. Den giver en flot og ensartet overflade, og samtidig hæfter polyurethanen godt på den. Men når det kommer til den endelige finish – altså den overflade du ser – så anvender vi altid polyurethan. Det gør vi først og fremmest, fordi det er UV resistent (i hvert fald den polyurethan vi anvender). Dermed gulner badekarret ikke med tiden, som det uværgerligt vil gøre, hvis det males med epoxy.

Polyurethan er en to komponents-maling, der anvendes i mange forskellige brancher til alt fra både til gulve. Og altså også til badekar. Den hærder nemlig op og får en ekstrem slidstyrke. Samtidig er den yderst rengøringsvenlig. Og ikke mindst vandtæt.

Tre ting der er helt perfekt i forbindelse med dit badekar.

Er det kun badekar, der kan remaljeres?

Hvis dit badekar har fået spor af tidens tand, har resten af badeværelset det måske også? Heldigvis kan polyurethan bruges i mange situationer. Fra badekar og spabade til håndvaske og brusekabiner. I kombination med epoxy kan vi endda male fliserne på dit badeværelse også.

Hvad betyder det så?

Jo, det betyder, at vi faktisk kan sætte stort set hele dit badeværelse i stand med polyurethan. Processerne er forskellige, alt efter om der er tale om et badekar eller om fliser på enten gulv eller væg. Men uanset hvad ender du med et flot resultat, der vil give helt nyt liv til badeværelset.

Har du svært ved at forestille dig resultatet? Du kan tage et kig på vores før og efter-billeder. Eller du kan give os et ring, så kan vi forklare nærmere.

Apropos processen… hvordan foregår en remaljering?

Når vi sætter badekar i stand, er der gerne to forskellige scenarier. Enten har badekarret stadig den originale emalje yderst. Eller også er det tidligere blevet sat i stand med en remaljering.

Vi antager, at det er den originale emalje, der er på badekarret. Processen vil i så fald se således ud:

 • Evt. silikonefuger omkring karret fjernes.
 • Eventuel løs emalje slibes af.
 • Badekarret afkalkes, afsyres og affedtes.
 • Skrammer og ridser repareres med specialispartel.
 • Reparationerne planslibes.
 • Karret støvsuges, rengøres og gøres klar til maling.
 • Omkringværende elementer dækkes af.
 • Overfladen grundes med en specialgrunder, der smøres på.
 • Badekarret grundes endnu engang. Denne gang med epoxy grunder.
 • Karret males over flere omgange med polyurethan.

Både epoxy grunder og polyurethan påføres med en professionel sprøjtepistol over flere omgange. Mange tynde lag giver nemlig den flotteste og stærkeste overflade sammenlignet med ét tykt lag.

Har dit badekar tidligere fået en remaljering, skal den gamle emalje fjernes manuelt. Det foregår ved en såkaldt kemisk rensning i kombination med manuel afskrabning. En proces der eventuelt skal gentages flere gange, hvis emaljen sidder godt fast.

Ikke alle vælger at fjerne den gamle emalje først. Hos Emaljespecialisten går vi dog ikke på kompromis med kvaliteten. Hvis vi påfører ny emalje ovenpå den gamle, risikerer du, at holdbarheden ikke er bedre end det inderste lag. Det ønsker vi ikke for vores kunder. Udføres processen korrekt, og vedligeholder du dit badekar efter forskrifterne, kan et remaljeret badekar nemlig sagtens holde i +10 år.

Og vedligeholdelse. Ja, det er ret enkelt. En gang om ugen skal du rengøre badekarret med en klud og mild sæbe. Husker du desuden at tørre det af efter brug, slipper du for kalk.

Remaljering af badekar

Kontakt os for en pris – gratis og uforpligtende

Vi ville med glæde give dig prisen på en remaljering her i artiklen. Det er bare ikke så let, som det umiddelbart lyder. Der er flere ting, der spiller ind. Derfor skal vi se dit badekar og tale med dig, før vi kan give et tilbud.

Det er heldigvis både gratis og uforpligtende at få et tilbud hos os. Du kan bruge vores kontaktformular, hvor du kan vedhæfte billeder af dit badekar og beskrive dine ønsker. Herefter ringer vi dig op og får en snak om mulighederne. Det er nemlig ikke “bare” en remaljering. Du kan vælge mellem forskellige finishes og farver. Måske ønsker du også en skridsikker bund i badekarret. Og det kan jo være, at det kan betale sig at sætte håndvasken i stand i samme omgang.

Alt det tager vi en snak om, når vi ringer dig op. Sammen klarlægger vi dine ønsker og behov. Efterfølgende udarbejder vi en pris til dig, så du ved nøjagtigt, hvad du skal betale for renoveringen.

Dækker Emaljespecialisten hele landet?

Når det kommer til private badekar, dækker vi hele Sjælland. Det kan sjældent betale sig for dig at hyre os til en opgave på Fyn eller i Jylland, da der er lang transporttid. Men du er selvfølgelig velkommen til at spørge.

Er der tale om en større entrepriseopgave, dækker vi hele landet. Remaljering af badekar og badeværelser generelt kan være en god løsning i mange tilfælde. For eksempel hvis du står i spidsen for en boligforening eller driver et hotel eller en udlejningsvirksomhed.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular