fbpx
Maling på fliser
17 Aug 2021

Maling på fliser – er det overhovedet en mulighed?

Maling på fliser kan være lige præcis den løsning, der giver dit køkken eller dit badeværelse et nyt look. Uden at du bliver ruineret. Spørgsmålet er, om du kan male selv, eller om du bør overlade arbejdet til professionelle?

Har du væg- eller gulvfliser i din bolig, som trænger til en kærlig opdatering? Det er en omfattende proces at skifte dem ud, men heldigvis findes der en løsning, der er noget mere overskuelig – nemlig maling.

Du kan sagtens male dine fliser og opnå et flot resultat, men det kræver et grundigt forarbejde og de rette materialer. Og når vi siger “sagtens,” er det ikke nødvendigvis så let, som det lyder. Vi gennemgår processen neden for og påpeger de områder, du skal være særligt opmærksom på, hvis du vælger at kaste dig over arbejdet på egen hånd.

Maling på fliser

Maling på fliser skridt for skridt

Køkken og badeværelse er to rum, vi sjældent laver om på, fordi der ofte følger en stor økonomisk udskrivning med. Med maling kan du hurtigt og let skabe et nyt look, og det koster ikke alverden – heller ikke med professionel assistance.

Processen med maling på fliser ser overordnet således ud:

 • Rengøring
 • Klargøring
 • Grunding
 • Maling.

Rengøring af fliserne

Det første, der skal gøres, når fliserne skal males, er, at skal fliserne gøres rene og slibes. Det er fristende at springe over, men det er essentielt for et godt resultat. Malingen kan nemlig ikke hæfte optimalt, hvis fliserne ikke er rene og materet. Det er derfor at de fleste, som har gjort det selv, efter kort tid opdager at malingen skaller af igen.

Når du rengør dine fliser, skal du både fjerne kalk, afsyre samt ph neutralisere overfladen, inden du er klar til næste skridt. Vi gør det med professionelle rengøringsmidler og værktøjer, så vi kommer helt til bunds. Har du ikke mulighed for det, kan du bruge grundrens og en skuresvamp. Er der meget kalk på fliserne, slipper du nok ikke for at afkalke over flere omgange og slibe dem et par gange.

Vær opmærksom på fugerne, der også skal rengøres, og skyl grundigt efter med vand til sidst.

Desuden kan der være reparationer af huller i fuger og fliser som skal spartles før du maler.

Klargøring af arbejdsområde

Efter rengøring af arbejdsområdet er det næste som skal gøres, at der skal dækkes af. Grundigt. Gør du det, slipper du for malerpletter på håndvasken, badekarret eller væggene, og samtidig sikrer du, at du kan arbejde uden for meget besvær.

Bruger du traditionel maling, er det ofte ikke nødvendigt med udluftning, men vi anbefaler – og bruger altid selv – polyuretan og/eller til epoxy maling på fliser. I den forbindelse burde der oftest opsættes ventilation.

Polyuretan er et flydende plastmateriale, der hærder op og får en ekstrem slidstyrke, og samtidig er det yderst rengøringsvenligt og naturligvis 100% vandtæt. Det kan være svært at arbejde med på egen hånd, så øv dig, hvis du overvejer det. Det er desuden et materiale, der ikke egner sig til en malerrulle – du skal i stedet have fat i en sprøjtepistol.

Har du ikke erfaring med polyurethan, anbefaler vi, at du får hjælp til projektet. Det sikrer dig et flot resultat, der holder i mange år.

Grunding af fliserne

Inden du når til det sidste punkt, hvor fliserne skal males i din udvalgte farve, skal de grundes. Her er det vigtigt, at du bruger en hæftegrunder af høj kvalitet, da fliser typisk har en meget glat overflade, og det kan derfor være svært at få malingen til at hæfte ordentligt.

Har du investeret i en sprøjtepistol, bør du bruge den allerede her. Der kommer let løbere, når du grunder, og det vil bliver synligt senere hen.

Vi anvender en professionel sprøjtepistol og epoxy grunder, der passer til polyuretan. Selve grunderen påfører vi over flere omgange – ofte 2-3 – i meget tynde lag, så du får et ensartet og homogent resultat, der er umuligt at efterligne med malerrulle.

Maling på fliser – nu sker det!

Sidste punkt i rækkefølgen er selve malingen. Her er det vigtigt, at du påfører den i fine, tynde lag, så den lægger sig flot på overfladen. Brug meget gerne en sprøjtepistol, hvis du vil have et professionelt resultat.

Farvemæssigt bestemmer du naturligvis selv, hvordan dine fliser skal males. Vi tilbyder et bredt spektrum af farver, og vi arbejder desuden med forskellige former for finish. Blandt andet glossy, mat eller silkemat finish samt maling med metallic- eller glimmerfinish.

Når du er færdig med at male, skal der bare ryddes op. Sørg for at fjerne al malertape, mens malingen stadig er våd, og fjern eventuelle pletter med det samme.

Maling på fliser

Fliser i vådzone – kan de også males?

Er de fliser, du gerne vil male, placeret i en vådzone, bør du aldrig male selv. Slet ikke med almindelig maling.

Men det er ikke umuligt at sætte fliser i vådzone i stand. Du skal bare have fat i de rigtige produkter og kunne bruge dem korrekt. polyuretan og epoxy, som vi anvender uanset om fliserne er i vådzone eller ej. Polyuretan er 100% vandtæt og anvendes blandt andet i bådindustrien, hvorfor det egner sig perfekt til badeværelset.

Som nævnt kan det være svært at arbejde med polyurethan på egen hånd, hvis du ikke har erfaring med materialet. Det kræver desuden professionelt udstyr af høj kvalitet at opnå et flot resultat med produktet, og derfor anbefaler vi altid, at du får hjælp til at føre projektet ud i livet.

Er du nysgerrig på at høre mere om prisen for maling på fliser – vådrum eller ej – skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi har specialiseret os i teknikken og forfinet vores kompetencer over mange år, og vi fortæller hellere end gerne – og det er naturligvis gratis og uforpligtende at indhente et tilbud.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular