fbpx
Maling af fliser i vådzone
17 Aug 2021

Maling af fliser i vådzone – kan man det?

Maling af fliser i vådzone er mere kompliceret end som så. Det er ikke noget, vi anbefaler, du udfører på egen hånd, men får du professionel hjælp, er det bestemt en mulighed.

Hvis du læser med hos forskellige leverandører af maling, vil du hurtigt opdage, at de færreste anbefaler maling af fliser i vådzone. Der findes vådrumsmaling, men det kan sjældent klare den store og konstante vandmængde i en brusekabine i mange år. Derfor er det et projekt, der løbende skal gentages, og det er næppe, hvad du er ude efter.

Det der til gengæld KAN lade sig gøre, er at male fliserne med epoxy og/eller polyuretan. Epoxy er et solidt produkt til gulve, med epoxy er ikke UV bestandigt, derfor det kan være nødvendigt i nogle situationer at bruge andre materialer enten alene eller i kombination. Polyuretan er et flydende plastmateriale, der hærder op og får en ekstrem slidstyrke, og så er det naturligvis vandtæt, men vigtigst af alt, så er det UV bestandigt og f.eks.. en hvid overflade med polyuretan vil ikke gulve som en hvid epoxy overflade gør.

Polyuretan er blandt andet kendt fra industrien, hvor det bruges til gulve og renovering af både, og hvor det er elsket for den høje slidstyrke og store rengøringsvenlighed.

Kan jeg selv male fliserne med polyurethan?

Har du hænderne skruet rigtigt på, vil du garanteret gerne selv male fliserne i din vådrumszone med polyurethan. Om det er en god idé? Det må dine evner afgøre, men vi anbefaler det ikke.

Polyurethan er et materiale, der kan være svært at håndtere, hvis du ikke har erfaring med det. Har du ikke adgang til professionelle materialer, er det desuden svært at skaffe en ordentlig kvalitet – og kvaliteten er afgørende for resultatet i lige så høj grad som det forberedende arbejde og klargøringen til at male fliserne.

Sidst men ikke mindst; langt de fleste gør det selv-folk foretrækker malerpensel og rulle, når der skal males. Det er bare ikke optimalt, når det kommer til polyuretan og vægfliser. Her skal du i stedet have fat i en god sprøjtepistol, så du kan få en ensartet og homogen overflade.

Betyder det, at du på ingen måde kan male fliserne selv? Nej. Det betyder bare, at det er på eget ansvar. Lykkes det ikke, bliver det dyrt at få en fagmand til at gøre det om, HVIS han overhovedet vil det, da alt den gamle belægning som du har lagt skal fjernes igen.

Maling af fliser i vådzone

Fuldspartling er også en mulighed

Er det ikke bare farven på fliserne, du er træt af, men selve look’et fliserne giver? Altså de små firkanter med nedsænkede fuger? Så er der faktisk yderligere en mulighed; du kan nemlig få fuldspartlet dit flisegulv (og dine vægge) og efterfølgende få dem malet med polyuretan eller epoxy. Et andet alternativ er også vores flyde maling som lægges i flere lag. Med denne opnår man en flot homogen overflade! Nogle gange kan det ene være at foretrække frem for det andet. Igen afhængig af forholdende.

Fuldspartling er en omfattende proces sammenlignet med maling, men det er stadig langt lettere og billigere end at skifte fliserne ud.

Hvad koster maling af fliser i vådzone?

Prisen er som altid en vigtig faktor, når der skal istandsættes på hjemmefronten. Vi ville ønske, vi kunne give dig en tydelig indikation af, hvor meget det koster at få malet dine fliser, men det kan vi desværre ikke. Ikke på stående fod i hvert fald.

Det skyldes, at prisen varierer fra opgave til opgave. Arealet spiller naturligvis en rolle, men prisen afhænger også af dine ønsker til farver og finish. Ønsker du en farve, der ligger udenfor standardfarverne, koster det mere, og drømmer du om metallic- eller glitterfinish, koster det også ekstra.

Vil du gerne kende den eksakte pris i dit tilfælde, er du til gengæld velkommen til at kontakte os for et tilbud. Det koster ingenting, og det er lettere at beslutte sig for den ene eller anden løsning, når du har en pris at tage udgangspunkt i.

Er der ikke tale om en vådzone?

Har du forskellige rum, hvor fliserne skal males, og er det ikke alle vådrum? Så har du flere muligheder:

 • Maling af fliser med polyurethan og/eller epoxy (og professionel assistance)
 • Maling af fliser med almindelig maling (på egen hånd).

Vil du af den ene eller anden årsag hellere gå den traditionelle vej? Så foreslår vi, at du læser artiklen “Maling på fliser,” hvor vi kommer lidt nærmere ind på, hvad du skal være opmærksom på, når du maler dine fliser.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular