fbpx
Maling badekar
30 Aug 2021

Maling badekar – for enkel og effektiv renovering

Maling – badekar? Er det overhovedet en mulighed? Ja! Også i den grad. I artiklen her tager vi et kig på processen og forklarer, hvilke materialer vi anvender.

Maling og badekar. To ting der ikke umiddelbart hænger sammen. I hvert fald ikke for den uindviede. Men faktisk er det netop to elementer, der i den grad passer sammen. Hos Emaljespecialisten er en af vores kernekompetencer nemlig maling af badekar. Eller re-emaljering, som det også hedder.

Re-emaljering er en teknik, der anvendes til at sætte slidte badekar i stand. Eller til at give nyt liv til et kar, hvor du ikke er tilfreds med den nuværende gulnede farve.

Grundlæggende er der to materialemuligheder, når et badekar skal males. Epoxy og polyurethan. Hos Emaljespecialisten sværger vi til polyurethan, fordi den er UV-resistent. I hvert fald den polyurethan vi anvender. Det betyder, at den ikke gulner med tiden, som epoxy ofte gør. Dermed får du et badekar, der holder sig flot i mange år.

Kan man selv male sit badekar?

Det er et spørgsmål, vi ofte hører, og det er ikke noget, vi anbefaler. Primært af to årsager:

 1. Det er svært at få polyurethan af høj kvalitet i dit lokale byggemarked.
 2. Det er svært (om end ikke umuligt) at få et flot og ensartet resultat med en malerrulle.

Overvejer du alligevel at male selv, anbefaler vi, at du finder god vejledning på nettet. Og måske rådfører dig med en professionel, der kan guide dig. Alternativt kan du læse med nedenfor, hvor vi gennemgår vores proces trin for trin. Du må endelig ikke kopiere den; den egner sig ikke til private løsninger. Men måske kan den overbevise dig om, at du bør alliere dig med en fagmand.

Maling badekar

Maling badekar: En kompliceret proces

Når badekarret skal males, er der som udgangspunkt to forskellige arbejdsprocesser. En forberedende del og en udførende del. Hos Emaljespecialisten har vi et mantra, der siger, at det hele ligger i forberedelsen. Springer du over, hvor gærdet er lavest, bliver resultatet derefter.

Forberedelserne omfatter blandt andet:

 • fjernelse af evt. silikonefuger rundt om badekarret
 • eliminering af eventuel rust og løs emalje
 • reparation af ridser, skrammer, huller og lignende
 • slibning af reparationer og resten af overfladen
 • støvsugning, rengøring, afsyring og affedtning af badekarret
 • afdækning af gulve, vægge og andre elementer.

Særligt når det kommer til reparationer, er det vigtigt at være omhyggelig. Det samme gælder med slibningen, der skal udføres med stor nøjagtighed for et flot og ensartet resultat.

Den udførende del af malerarbejdet omfatter, at badekarret:

 • smøres med en patenteret grunder
 • sprøjtemales med en særlig epoxygrunder
 • sprøjtemales med polyurethan over flere omgange.

Både grunder og den afsluttende polyurethan påføres af flere omgange. Det giver det bedste resultat. Både visuelt og praktisk. Mange tynde og fine lag lægger sig flottere end ét tykt.

Med arbejdet udført er det kun et spørgsmål om at vente, til malingen er tør. Efter 24 timer kan du bruge badekarret meget forsigtigt. Er det muligt, anbefaler vi at vente 7 dage. Så er du nemlig sikker på, at overfladen er fuldhærdet.

Kontakt os for en pris

Når det kommer til renovering, spiller prisen altid en rolle. Vi ville ønske, vi kunne fortælle nu og her, hvad maling af badekar koster. Prisen på renovering af et badekar ligger typisk mellem 6000-10.000kr. Desværre kan vi sige hvad prisen for netop dit badekar er, da der nemlig er flere ting, der spiller ind. Men hvis du sender et billede via vores kontaktformular, kan vi udarbejde et tilbud til dig. Det er naturligvis gratis og uforpligtende. Samtidig er det en god hjælp for dig, der er i gang med at lægge et budget for boligrenoveringen.

Når det kommer til maling af badekar hos private, dækker vi hele Sjælland.

Læser du med i din egenskab af erhvervsdrivende? Eller som leder af et hotel eller en boligforening? For større entrepriser dækker vi hele landet, og du er mere end velkommen til at kontakte os for en dialog. Vi vil meget gerne høre mere om dine behov – og vi vil også rigtig gerne fortælle om vores løsninger.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular