fbpx
Reparation af badekar
30 Aug 2021

Hvordan foregår en reparation af badekar?

Reparation af badekar: Har dit badekar antaget et slidt og trist udseende med årene? Har skrammer og ridser ødelagt fornøjelsen ved at gå i bad? Eller har du ganske enkelt fået et afslag i emaljen?

Der kan være mange årsager til, at badekarret trænger til en reparation. Det store spørgsmål i den henseende er, om det kan lade sig gøre, hvordan det foregår, hvad det koster og ikke mindst om det er noget, du kan klare selv.

Vi giver dig svaret på hvert enkelt spørgsmål neden for, så bliv hængende og bliv lidt klogere på reparation af badekar.

Er reparation af badekar overhovedet en mulighed?

Lad os starte med begyndelsen; nemlig om dit badekar rent faktisk kan repareres. Som udgangspunkt vil vi sige, at ja – det kan sagtens sættes i stand. I sagens natur er vi nødt til at se dit badekar for at give et endeligt svar, men helt grundlæggende mener vi, at alle badekar kan renoveres med en mere eller mindre omfattende reparation.

Med det sagt er det naturligvis ikke altid, at det kan betale sig. Neden for finder du en liste med de mest almindelige grunde til reparation af badekar:

 • Massive kalkaflejringer
 • Ridser og skrammer
 • Afslag i emaljen
 • Almindeligt slid

Fejler dit badekar en eller flere af ovenstående “sygdomme,” kan en reparation meget vel være løsningen. Det er hurtigt, effektivt og billigt sammenlignet med en udskiftning.

Reparation af badekar

Hvordan foregår en reparation?

Når et badekar skal repareres er der to muligheder. Enten kan vi nøjes med at reparere selve skaden, eller vi kan udføre reparationen og give hele badekarret ny emalje.

Med førstnævnte løsning vil selve reparationen være synlig, om end vi selvfølgelig forsøger at ramme farven så godt som muligt. Vælger du sidstnævnte – altså en reparation af badekarret med efterfølgende emaljering – får dit badekar et helt nyt udseende. En emaljering er nemlig en form for maling af badekarret.

Selve processen er lidt omfattende:

 • Først fjernes evt. silikonefuger og løs emalje.
 • Derefter afkalkes, afsyres og affedtes overfladen.
 • Så udføres selve reparationen.

Ønsker du den fulde oplevelse med en emaljering, fortsætter processen:

 • Overfladen slibes, så den er modtagelig for maling.
 • Badekarret støvsuges og rengøres endnu engang.
 • Fliser, vægge, armatur, bundventil m.m. dækkes grundigt af.
 • Overfladen påføres en patenteret grunder, der smøres på.
 • Herefter spraymales badekarret med epoxygrunder af to omgange.
 • Afslutningsvis males overfladen med fire lag emalje (polyuretan).

Selve malerarbejdet udføres med sprøjtepistol. Det giver mulighed for at påføre tynde, fine lag, så overfladen bliver flot og ensartet.

Hvor lang tid tager reparationen?

Hvor lang tid en reparation af badekar tager, afhænger af omfanget af skaden samt dine ønsker til finish. Er det “kun” en reparation, du er ude efter, kan det klares på et par timer. Ønsker du derimod den fulde emaljering af badekarret, tager det gerne en hel arbejdsdag.

Derudover skal du vente på, at malingen hærder. Som tommelfingerregel siger vi, at du kan bruge badekarret forsigtigt efter 24 timer. Er det muligt, anbefaler vi dog, at du venter 7 dage, da emaljen så får lov at hærde fuldt ud.

Reparation af badekar

Hvad koster en reparation af badekar?

Prisen spiller en afgørende rolle for lysten til at renovere. Det gælder også, når det kommer til badekar. Derfor ville vi ønske, vi kunne vedhæfte en prisliste, men sådan fungerer det desværre ikke – der er er nemlig mange faktorer, der spiller ind.

Først og fremmest er der størrelsen på den skade, der skal repareres. Dernæst er der spørgsmålet om, hvor vidt en reparation er nok, eller om hele badekarret skal emaljeres. Sidst men ikke mindst er der dine ønsker til finish.

Apropos finish har du flere forskellige muligheder. De fleste ønsker sig et hvidt badekar, men det er også muligt at male i andre farver. Samtidig er der forskellige grader af glans; fra mat over silkemat til højglans.

Vil du kende den nøjagtige pris, beregner vi den hellere end gerne. Du kan bruge vores kontaktformular til at sende et billede af dit badekar og skaderne sammen med dine ønsker. Så kigger vi på det, giver dig et ring og får en snak om dine muligheder – og det er naturligvis gratis og uforpligtende.

Kan jeg selv reparere mit badekar?

Det helt store spørgsmål: Kan du spare pengene på en håndværker og udføre reparationen selv? Det korte svar er ja. Hvis altså du har erfaring med produkterne og adgang til det rette værktøj. Det lidt længere og mere komplicerede svar får du neden for – vi anbefaler nemlig ikke gør det selv-løsninger.

Som sagt anbefaler vi ikke, at du kaster dig over en reparation eller en emaljering på egen hånd. Det gør vi ikke, fordi det er svært at få gode kvalitetsmaterialer i det lokale byggemarked, og derfor oplever vi ofte, at gør det selv-løsningerne har en kort levetid. Konsekvensen er, at det skal laves om af en håndværker efter få år, og her er arbejdet endnu større en oprindeligt, da den gamle emalje skal fjernes, før der kan påføres en ny.

Det betyder naturligvis ikke, at du ikke kan gøre det selv. Du skal bare vide, hvad du gør. Alternativt er du bedre tjent med hjælp fra en professionel.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular