fbpx
Maling af fliser i brusekabine
30 Aug 2021

Maling af fliser i brusekabine med epoxy eller polyurethan

Maling af fliser i brusekabine er en god løsning, hvis gulvet og væggene trænger til en overhaling, og du ikke ønsker at skifte fliserne ud. Læs med og hør, hvordan det foregår.

Er du træt af fliserne i din brusekabine? Måske er de slidte og misfarvede på grund af tidens gang, eller måske er du bare ikke så vild med farven – eller måske er der en helt tredje årsag til, at du gerne vil male fliserne. Uanset hvad grunden er, er det noget, vi kan hjælpe dig med.

Når det kommer til maling af fliser i brusekabinen, anvender vi enten epoxy eller polyurethan. Det afhænger af fladen og af dine ønsker i forhold og look og farver. Alt det fortæller vi mere om nedenfor, så læs endelig videre.

Polyurethan til væggene, epoxy til gulvet

Der er flere forskellige muligheder, når vægge og gulv i brusekabinen skal males. Vi har valgt en løsning, der hedder polyurethan til væggene og epoxy til gulvet.

Det har vi gjort, fordi erfaringen har lært os, at det er dét, der fungerer bedst på den lange bane. Resultatet bliver ganske enkelt flottere, og det holder i mange år.

Maling af vægfliser i brusekabinen

Som sagt bruger vi polyurethan, når fliserne på væggen i brusekabinen skal males. Og her er der grundlæggende to forskellige muligheder:

 1. Polyurethan der sprayes på med professionel sprøjtepistol. Her arbejder vi udelukkende med hvid i højglans eller silkeglans.
 2. Polyurethan der males på med rulle. Her kan du vælge mellem de fleste almindelige RAL- og NCS farver samt tre forskellige finishes; mat, silkemat og højglans.

Forskellen på at male med sprøjtepistol og malerrulle er, at du ved sidstnævnte naturligvis vil kunne ane et ensartet mønster fra rullen. Modsat får du et helt ensartet udseende, når vi bruger sprøjtepistolen.

Maling af gulvfliser i brusekabine

Gulvet i bruskabinen maler vi ikke med polyurethan – her bruger vi i stedet epoxy. Det gør vi af den årsag, at det bedst kan håndtere de store mængder vand, der samler sig på gulvet i en brusekabine.

Også her har du to muligheder:

 1. Epoxy males på med rulle, så fugerne mellem fliserne stadig kan ses.
 2. Epoxy “hældes” på som flydemaling, hvorefter det spartles ud, så du får et jævnt og ensartet gulv uden fuger.

Der er ingen fordele ved det ene frem for det andet – det er udelukkende et spørgsmål om, hvad du og dit budget bedst kan lide.

Maling af fliser i brusekabine

Skal der males mere end bare brusekabinen?

Én ting er en brusekabine, der er slidt eller knap så køn. Det kan der let gøres noget ved. Men hvordan står det til med resten af badeværelset? Er det kun gulvet i brusekabinen, der trænger, eller skal resten af gulvet også have en omgang? Og hvad med badekarret, håndvasken og bordpladen?

De materialer vi anvender til maling af fliser i brusekabinen, kan også bruges til at sætte resten af badeværelset i stand. Vi kan male dit badekar (eller emaljere det som det også hedder), din håndvask og din bordplade, så du får følelsen af et helt nyt badeværelse.

Fordelene ved at renovere på denne måde er først og fremmest prisen. Det er langt billigere at male elementerne frem for at skifte dem ud. Derudover er det ofte noget, vi kan klare i løbet af en arbejdsdag eller en arbejdsuge afhængig af opgavens omfang. Du slipper dermed for at have håndværkere løbende i tide og utide, mens du selv er henvist til at bruge naboens toilet.

Lyder det spændende, og har du lyst til at høre mere? Du skal endelig kontakte os, så vi kan få en snak om mulighederne på dit badeværelse – forhåbentlig kan vi give dig lige præcis det, du drømmer om.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular