fbpx
Maling af køkkenfliser
07 Mar 2022

Maling af køkkenfliser – spred liv og glade dage med “nye” fliser

Maling af køkkenfliser – spred liv og glade dage med “nye” fliser. Maling af køkkenfliser kan være lige nøjagtig den løsning, der ændrer dit køkken fra at være kedeligt og upersonligt til at være flot, moderne og personligt. 

Har du et køkken, du i og for sig er glad for? Hvor køkkenelementer i form af skabe, skuffer og hårde hvidevarer fungerer fint. Men hvor fliserne ikke er fulgt helt med tiden? Det er en omfattende og besværlig – for ikke at sige beskidt – proces at rive dem ned. Og det er næsten lige så svært at sætte nye op igen.

Du behøver dog ikke at gå den omstændelige vej. Maling af køkkenfliser er nemlig en unik mulighed for at tilføre liv og personlighed til køkkenet. Uden at det koster en bondegård. 

Spørgsmålet er naturligvis, hvordan maling af køkkenfliser foregår. Og ikke mindst om det er et stykke arbejde, du kan klare på egen hånd. Vi tager et kig på processen neden for, og slutter af med at forklare, hvorfor vi sjældent anbefaler, at du selv forestår malerarbejdet.

Maling af køkkenfliser trin for trin

Køkkenet er et af de dyreste rum at sætte i stand, og med velfungerende køkkenelementer er det næppe heller den mest bæredygtige vej at gå. Derfor er maling en oplagt mulighed for at give nyt liv til rummet – både maling af køkkenskabe, men så sandelig også maling af køkkenfliser.

Processen ved maling af fliser ser grundlæggende således ud:

 • Rengøring
 • Klargøring
 • Grunding
 • Maling.
Maling af køkkenfliser

Rengøring af køkkenfliser

Inden du (eller en fagmand) kan gå i gang med at male, skal fliserne rengøres og afsyres/slibes. Du tænker måske, at det er nok med en hurtig klud henover overfladen, men det er det ikke. Hvis ikke dine køkkenfliser rengøres grundigt, matteres og slibes efterfølgende, kan malingen ikke hæfte ordentligt – og så begynder den efter kort tid at skalle af.

Rengøringen består i at fjerne kalk, afsyre fliserne samt ph-neutralisere overfladen. Det skal gøres med professionelle og skrappe midler, så du kommer helt til bunds. Har du ikke de rette materialer ved hånden – og vil du gerne gøre det selv – kan du forsøge med grundrens, skuresvamp og en masse knofedt. Er der meget kalk, skal du sandsynligvis afkalke over flere omgange og slibe fliserne et par gange til sidst.

Er der huller i fuger eller fliser, er det også på dette stadie, de skal repareres.

Klargøring af arbejdsområdet

Når rengøringen er vel overstået, er det tid til at gøre klargøre selve arbejdsområdet. Der skal nemlig dækkes grundigt af, så der ikke kommer malerpletter på steder, der ikke skal males. 

Maling af køkkenfliser foregår med polyurethan, og derfor er det yderligere nødvendigt med god udluftning i området. Det er ikke altid nok at åbne vinduet – der bør helst være god og professionel ventilation. 

Overvejer du at kaste dig ud i projektet på egen hånd, kan du med fordel finde et mindre øveområde først. Polyurethan er et flydende plastmateriale, der hærder hurtigt op. Det kan være svært at arbejde med, og derfor er det en god idé at øve sig på et ikke synligt område først. Gerne med en sprøjtepistol hvis du ønsker et flot og ensartet resultat uden spor fra en malerrulle.

Grunding af køkkenfliser

Inden du når til selve malingen med polyurethan, skal dine køkkenfliser grundes. Det bør foregår med en hæftegrunder af høj kvalitet, da køkkenfliser typisk har en meget glat overflade, hvor det kan være svært at få malingen til at hæfte ordentligt. 

Har du – som vi anbefaler – investeret i en sprøjtepistol, bør du bruge den allerede her. Derudover skal du have fat i en særlig epoxygrunder, som passer til polyurethan. Grunderne skal påføres over flere omgange, så det bliver mange fine og tynde lag – det giver det bedste resultat. desuden arbejder vi kun med 2-komponent produkter som er de stærkeste.

Maling af køkkenfliser

Med alle de foregående trin på plads er det sidste step at påføre selve malingen. Igen skal det foregå med mange fine og tynde lag, så polyurethanen lægger sig flot og ensartet på overfladen.

Farvemæssigt har du et udvalg af muligheder. Hvid er den mest anvendte løsning, men du kan sagtens kaste dig over rød, blå, gul eller noget helt fjerde. Hos Emaljespecialisten har vi adgang til et bredt farvekort.

Når du er færdig med at male, er der kun oprydningen tilbage. Husk at fjerne eventuelt malertape med det samme, så den ikke brænder sig fast i væggen. Det samme med malerpletter – de skal også væk så hurtigt som muligt.

Maling af køkkenfliser

Hvorfor kan du ikke male fliserne selv?

Er du lidt af en gør det selv-mand eller -kvinde, og overvejer du at stå for malerarbejdet selv? Som nævnt tidligere er det ikke noget, vi anbefaler, og det skyldes primært to ting:

 1. Polyurethan er et produkt, der kan være svært at håndtere. Det hærder hurtigt, og du efterlader let løbere og helligdage, hvis du ikke har erfaring med materialet.
 2. Et flot resultat kræver professionelt udstyr, og hvis du ikke har det i forvejen, er det en stor investering. En investering der næppe kan svare sig sammenlignet med at få en fagmand til at udføre opgaven.

Vil du høre mere om maling af køkkenfliser, eller har du spørgsmål til, hvordan og hvorledes vi griber det an? Så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det samme gælder, hvis du ønsker at få et gratis og uforpligtende tilbud på maling af dine fliser; udfyld vores kontaktformular, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Og husk – det er ikke kun fliser, vi kan male. Vi kan også male gulve, bordplader, håndvaske og badekar med polyurethan og/eller epoxy.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular