fbpx
Kan man male fliser på badeværelset?
07 Mar 2022

Kan man male fliser i badeværelset? Ja – det kan du faktisk godt!

Kan man male fliser i badeværelset, spørger du måske dig selv, mens du kigger på de kedelige fliser på både vægge og gulve. Og svaret er ja – det kan du godt. Men vi anbefaler, at du får professionel assistance.

Trænger fliserne i dit badeværelse til at blive ført ind i det nuværende århundrede, så kommer du langt med maling. Du kan nemlig give dem nyt liv og skjule den lidet kedelige farve, de sandsynligvis har, ved hjælp af maling.

Du skal dog ikke haste afsted til det nærmeste byggemarked efter almindelig maling, som du kender det fra vægge og lofter. Næh nej – skal du male fliserne i badeværelset, bør du anvender polyurethan eller epoxy.

Vælg polyurethan til fliserne på væggen

Da spørgsmålet “kan man male fliser i badeværelset?” blev stillet, var vores klare svar ja. Men det er ikke så enkelt, som det måske lyder. Du kan nemlig ofte ikke bruge samme materiale til både gulv- og vægfliser.

Den lodrette flade på væggen kan med fordel males med polyurethan. Det er et holdbart og slidstærkt materiale, der giver en formidabel rengøringsvenlighed. Derudover har malingen den fordel, at den ikke gulner med tiden, da polyurethan er UV-bestandig. I hvert fald den polyurethan vi anvender hos Emaljespecialisten.

Det betyder, at dine vægfliser kommer til at holde sig flotte i mange år frem.

Når fliserne på væggen skal males, har du to muligheder:

 1. Polyurethan kan påføres med sprøjtepistol over flere omgange. Det giver en meget flot og ensartet belægning med en fin og professionel finish.
 2. Fliserne kan males med en malerrulle. Denne løsning åbner op for flere farvemuligheder, men til gengæld vil du kunne se minimale spor fra malerrullen.

Det er altid en smagssag, når der skal vælges teknik. Drømmer du ikke om hvide fliser, kan du vælge mellem et bredt udvalg af farver som vi arbejder med i denne henseende.

Kan man male fliser på badeværelset?

Epoxy til gulve i badeværelset

Er det fliser på gulvet, der skal males i badeværelset, anbefaler vi, at du skifter polyurethan ud med epoxy. Særligt hvis der er tale om en bruseniche. Det skyldes, at epoxy langt bedre kan håndtere de store vandmængder. Samtidig kan epoxy påføres i tykkere lag i områder, hvor der er mere slitage.

Dog skal du være opmærksom på, at epoxy kan gulne en smule med tiden. Derfor en ekstra belægning med polyurethan kan være at foretrække i rum med meget direkte sollys.

Som med fliserne på væggen har du to muligheder, når gulvet skal males:

 1. Epoxy påføres med malerulle. Her forbliver både fuger og fliser synlige – omend de naturligvis skifter farve.
 2. Malingen “hældes” på gulvet i et tykt lag, hvorefter det spartles ud. Her skjules fuger og fliser, så du får en ensartet og homogen belægning.

Rent praktisk er der ikke forskel på, om du vælger den ene eller anden løsning. Begge modeller efterlader dig med et slidstærkt og rengøringsvenligt gulv.

Kan man male fliser i badeværelse selv?

Som vi kort var inde på i indledningen, anbefaler vi ikke, at du selv begynder at arbejde med epoxy og polyurethan. Det gør vi ikke, fordi det er materialer, der kræver stor erfaring, hvis de skal håndteres korrekt – og ikke mindst efterlade et flot resultat.

Hos Emaljespecialisten står vi altid klar til at hjælpe dig, hvis dine fliser skal males. Men ikke nok med det. Drømmer du om en større renovering eller istandsættelse af dit badeværelse, så kan vi faktisk også male både badekar og håndvask – det kaldes en emaljering.

I gamle dage brugte man emalje som blev brændt ind til badekar og håndvaske (deraf navnet), i dag, ved ny belægning anvendes i stedet polyurethan i forbindelse med det som i fagsprog hedder “kold-emaljering2. Polyurethan er et materiale som vi har et indgående kendskab til, og gennem årene har vi renoveret mangt et badekar.

Vil du høre mere, så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud. Hvad enten det er på maling af fliser eller emaljering af badekar. Udfyld vores kontaktformular og beskriv dine ønsker detaljeret, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt. Har du mulighed for det, må du også meget gerne vedhæfte billeder af badeværelsets nuværende stand. På den måde er det lettere at vurdere, om der er brug for ekstra tiltag.

Kan man male fliser på badeværelset?

Hvem har brug for maling af fliser?

Det er klart, at hvis du er boligejer, er det oplagt at overveje, om dit badeværelse skal sættes i stand med maling. Men lejer du en bolig, og kan du bare ikke holde fliserne ud, så er det faktisk også en god mulighed for at give badeværelset nyt liv – det er nemlig ikke så dyrt, som man umiddelbart skulle tro.

Udover private boligejere og -lejere er der også tilfælde, hvor det kan betale sig for dig som erhvervsdrivende at investere i maling af fliser på badeværelset. Det gælder eksempelvis, hvis du:

 • står i spidsen for en boligforening, hvor badeværelserne jævnligt skal opdateres.
 • driver eller bestyrer et hotel, hvor badeværelserne skal være flotte og præsentable.
 • ejer eller bestyrer en restaurant, café eller bar, hvor badeværelserne gerne må tage sig flotte ud.

Kort sagt – maling af fliser på badeværelset er for alle og enhver.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular