fbpx
Maling af klinkegulv
30 Mar 2022

Maling af klinkegulv i badeværelse, køkken eller bryggers

Maling af klinkegulv er en unik mulighed for at friske gulvet i dit bryggers, køkken, badeværelse eller sågar udestue op på enkel vis. Frem for at fjerne klinkerne og lægge nye, kan vi male dem. 

Lyder det som lidt af en mundfuld? Det er det såmænd også, men når man har mange års erfaring med lignende opgaver – og det har vi – så er det ikke så svært endda. Det eneste du skal gøre, er at tømme rummet, så vi kan komme til. Og så skal du naturligvis beslutte dig for, hvordan gulvet skal se ud. Du har nemlig ofte to muligheder.

Maling af klinkegulv – sprøjtepistol eller flydende maling

Som sagt har du som udgangspunkt to forskellige muligheder, når det kommer til maling af klinkegulv. Rent praktisk har det ikke nogen betydning, om du vælger det ene eller det andet. Begge løsninger giver slidstærke og rengøringsvenlig gulve. 

Det er derimod det æstetiske, du skal kigge på.

Løsning nummer 1 foregår ved hjælpe af en sprøjtepistol eller malerrulle. Her maler vi dine fliser med fine, tynde lag maling, der lægger sig flot ovenpå fliser såvel som fuger. Vælger du denne løsning, bibeholder du det traditionelle udseende, som klinkerne giver – altså med firkantede klinker og fordybninger ved fugerne. 

Løsning nummer 2 foregår ved hjælp af flydende maling, der hældes ud over gulvet, hvorefter det spartles ud. Her er der i sagens natur brug for langt mere maling, da fugerne også skal dækkes, og det kan være nødvendigt med flere omgange. Går du med denne løsning, får du en glat og ensartet overflade på gulvet, hvor de underliggende klinker ikke længere vil være synlige og gulvet fremstår som et støbt gulv.

Som sagt – der er ikke noget praktisk incitament for at vælge det ene frem for det andet. Det er ganske enkelt et spørgsmål om, hvad du bedst kan lide, samt dit budget.

Maling af klinkegulv

Epoxy eller polyurethan – det afhænger af rummet

Maling af klinkegulv kan foretages med to forskellige typer af maling. Nemlig epoxy eller polyurethan. Eller en kombination af begge.

I langt de fleste tilfælde anvender vi epoxy, når der er tale om klinkegulve, da de ofte ligger i vådrum. Og selvom polyurethan sagtens kan tåle fugt, så klarer epoxy bedre de store vandmængder, der eksempelvis er i badeværelset.

Når det er sagt, så har epoxy den ulempe, at det gulner med tiden. Derfor kan det være en fordel at afslutte med et toplag af polyurethan, der ikke har samme udfordring. Men det er nu ikke noget, du skal bekymre dig alt for meget om på forhånd – det tager vi naturligvis en snak om, hvis det er dine klinker, der skal males. 

Og det er ikke bare valget mellem epoxy og polyurethan, der skal snakkes om, inden vi går i gang. Du skal også tage stilling til, hvilken finish du ønsker. Skal gulvet være mat eller blank, drømmer du om glitter og glimmer og hvilken farve skal gulvet mon være? Mulighederne er mange, og der er gode chancer for, at vi kan skabe lige præcis det gulv, du drømmer om.

Kan jeg selv male et klinkegulv?

Har du hænderne skruet rigtigt på, og er du ikke bange for at tage fat, så overvejer du med stor sandsynlighed, om du kan male klinkegulvet selv.

Vi kan desværre ikke give dig svaret. Måske er du lige netop ham eller hende, der modbeviser vores standpunkt. Nemlig at du ikke bør begive dig ud i maling af klinkegulv på egen hånd.

At vi fraråder gør det selv-arbejde i denne henseende skyldes, at både epoxy og polyurethan er produkter, der er svære at arbejde med. De kræver et indgående kendskab til blandingsforhold, tørretid etc., ligesom det er vigtigt med professionelt udstyr. Har du ikke begge dele, risikerer du at ende med et gulv, der skal males om – og det kan hurtigt gå hen og blive en meget dyr løsning.

Vi anbefaler i stedet, at du indhenter et tilbud på projektet. Hos Emaljespecialisten er det gratis og uforpligtende, og vi dækker hele Sjælland. Og ikke nok med det – vi hjælpe både private og erhverv med maling af klinkegulv. Lyder det som noget for dig, skal du endelig ikke holde dig tilbage. Brug vores kontaktformular og vedhæft billeder af dit gulv og eventuelle skader, der skal udbedres, så hører du fra os inden for ganske kort tid.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular