fbpx
Koldemaljering af badekar
24 Feb 2021

Koldemaljering af badekar

– forstå processen bag en koldemaljering af badekar

Det er dyrt at skifte badekarret ud med et nyt. Det er heller ikke ligefrem et bæredygtigt træk. Alternativet kunne være en koldemaljering: En professionel renovering af dit badekar.

Hos Emaljespecialisten er vi specialister i koldemaljering af badekar. Også kaldet en re-emaljering af badekar.

Har tidens tand sat sine spor på dit badekar? Overvejer du, om tiden er inde til en udskiftning? Det bliver hurtigt en dyr affære. For ikke at sige besværlig. Og der findes et alternativ. Et alternativ der er mere økonomisk. Mere bæredygtigt. Og ikke mindst lettere at udføre. 

Vi snakker naturligvis om koldemaljering af badekar. En proces der fjerner alle tidens spor fra badekarret. Og selvfølgelig efterlader det med en flot og ensartet overflade. 

Har du aldrig hørt om en koldemaljering før? Det er ikke så underligt. Det er en teknik, der trækker rødder langt tilbage i tiden. Men det er ikke en metode, mange danskere kender til. Siger vi i stedet “maling af badekar,” ved du nok, hvad vi mener. Og en koldemaljering er faktisk det. Maling af dit badekar.

Koldemaljering af badekar

Hvordan foregår en koldemaljering?

Når vi udfører en komplet koldemaljering af et badekar, starter vi med afdækning. Vi afdækker altså alle dele af karret, som ikke skal behandles. For eksempel blandingsbatteriet. Bundventilen. Samt de omkringværende elementer og fliser. På den måde sikrer vi, at der ikke kommer maling andre steder end der, hvor det er meningen.

Derefter følger en klar proces, hvor vi:

 • afkalker, affedter og rengør badekarret med professionelle rengøringsmidler.
 • sliber eller ætser overfladen. Har badekarret tidligere fået en koldemaljering? Så skal den gamle belægning fjernes ved manuel kraft eller ved kemisk rensning.
 • reparerer overfladen og udfylder eventuelle huller med en specialpatenteret bindende filler.

Når ovenstående er udført, er badekarret klar til den egentlige koldemaljering. Den foregår i to trin:

 • først grunder vi badekarret med et patenteret hæftemiddel.
 • dernæst starter emaljeringen. Her bruger vi en ultragrip-lakering med særligt holdbar overflade.

Når arbejdet er afsluttet, skal emaljen hærde. Efter 24 timer kan du bruge badekarret med yderste forsigtighed. Dog anbefaler vi, at du venter 3-6 dage. Det er den tid det tager, før overfladen er fuldhærdet.

Emaljen påføres ved hjælp af en sprøjtepistol. Akkurat på samme måde som en autolakerer sprøjtemaler en bil. På den måde får du en glat og ensartet overflade. Vedligeholder du efterfølgende dit badekar efter forskrifterne, kan du forvente en levetid på 10-20 år.

Enkelt og effektivt. Mere er der vist ikke at sige til det.

Koldemaljering badekar

Hvad er emalje?

Indtil nu har vi vekslet mellem ordene emalje og maling. Men hvad består produktet helt nøjagtigt af? Er der virkelig tale om maling? Eller er det noget helt andet?

Det korte svar er, at det er noget helt andet.

Det lange svar er mere komplekst. Emalje er et såkaldt 2-komposit, som også går under navnet polyurethan. Det anvendes blandt andet i skibsindustrien på grund af sin evne til at modstå vand. Og det er naturligvis også derfor, emaljen er aktuel i forbindelse med badekar. Den emalje vi bruger, er den førende på området. Den har en ekstra god slidstyrke og en flot finish. Sidstnævnte kan enten være med semi-glans eller højglans.

Fordelene ved at bruge emalje fremfor epoxy er, at du får en blødere overflade. Højere slidstyrke. Og så er den svær at lave skader på. Samtidig er emaljen ikke nær så hård at arbejde med rent kemisk.

For private boligejere, boligselskaber og erhverv

En koldemaljering er ikke kun aktuel i forbindelse med en privat renovering af badekar. Det er også en løsning, der kan være mange penge værd for erhverv. For eksempel hvis du driver hotel. Administrerer et boligselskab. Eller noget helt tredje. Vi servicerer både store og små kunder. Og du kan ikke kun få hjælp til istandsættelse af badekar. Med emaljering kan vi komme hele vejen rundt. Fra fliserne på gulvet over brusekabinen til håndvasken på bordet. 

Kort og godt er koldemaljering et prisvenligt alternativ til istandsættelse af badeværelset. Og selvom vi har base i København, udfører vi også koldemaljering på Fyn og i Jylland. I hvert fald hvis der er tale om større opgaver. 

Er du interesseret i at høre mere om dine muligheder? Måske endda få en pris på et specifikt projekt? Så skal du ikke tøve med at kontakte os. Brug kontaktformularen her på siden. Giv os et ring på tlf. 60 68 20 22. Eller send en mail på info@emaljespecialisten.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

FAQ

BADEKAR

Prisen for at re-emaljere et badekar, afhænger af standen af badekarret som skal re-emaljeres. Har det været re-emaljeret tidligere, så vi først skal fjerne den gamle emalje, er der silicone fuge som skal fjernes, er der meget spartlearbejde og hvor i landet skal arbejdet udføres. Standard prisen hos os er 6000kr inkl. moms. Prisen ligger typisk imellem 6000-9000kr inkl. moms.
Det tager typisk i mellem 5 og 7 timer at renovere et badekar, afhængig af standen som definerer hvor omfattende arbejdet er ift. evt. fjernelse af gamle emalje, spartle arbejde samt fjernelse af evt. silicone fuge.
Som udgangspunkt kan du bruge dit badekar allerede 30 timer efter at det er blever re-emaljeret. Dog vil emaljen først være gennemhærdet efter 3-7 dage, afhænging af temperatur og fugtighed i rummet hvor emaljeringen er foretaget.
Vedligeholdes badekarret efter foreskrifterne, så kan et re-emaljeret badekar fra os af holde i op til 10-15år. Dog er det individuelt ift. hvordan og i hvilket omfang badekarret bruges.
Hos os bliver vi et produkt som hedder polyurethan. Et produkt som vi mener er bedst egnet til netop badekar, da det er hårdt men stadig mere fleksibelt end feks. epoxy. Dvs det absorberer bedre evt. slag. Herudover så er det et produkt som i meget lille omfang bliver misfarvet med tiden, hvor epoxy med tiden kan blive gulligt. De produkter som typisk bliver brugt til re-emaljering af badekar er epoxy. polyurethane og akrylurethan.
Se alle

  Få et uforpligtende opkald

  img


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.50Mb

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende opkald

   img


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.50Mb

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular