fbpx
Emaljering af badekar
23 Feb 2021

Emaljering af badekar

– hurtig, enkel og professionel renovering af dit badekar

Inden du overvejer, om dit gamle badekar skal skiftes ud med et nyt, bør du kigge på muligheden for at renovere det. Ikke bare sparer du en masse penge. Du slipper også for besværet med udskiftning.

Emaljering af badekar fra Emaljespecialisten.

Uanset hvor godt du rengør og vedligeholder et badekar, vil det på et tidspunkt blive slidt og kedeligt at se på. Det kan skyldes årene, der er gået. Det kan være et resultat af forkerte rengøringsmidler. For lidt tid til vedligeholdelse eller noget helt fjerde. Årsagen er faktisk irrelevant. Det vigtige er, at du kan gøre noget ved det. Nemlig med en re-emaljering af dit badekar.

Re-emaljering af badekar, tænker du måske – hvad er det? 

Det er en længere forklaring, vi går i dybden med neden for. Men først får du den korte forklaring: En re-emaljering af dit badekar betyder, at det males på ny med emalje.

Emaljering af badekar

Emaljering af badekar: Hvorfor og hvordan?

Emaljering – eller re-emaljering – er ikke en teknik, mange danskere er bekendte med. Derfor vækker det ofte forundring, når vi forklarer, at det er muligt at sætte et gammelt badekar i stand. Det er også langt billigere end at skifte det ud. Samtidig slipper du for besværet med at finde et nyt, få det hjem, afmontere det gamle, køre det på genbrugsstationen og montere det nye.

Kort sagt: Der er mange gode grunde til at vælge en emaljering frem for en udskiftning af dit badekar.

Men hvordan foregår en re-emaljering af badekar? Og er det noget, du kan klare selv?

For at svare på det sidste først, så nej. Du bør som udgangspunkt ikke renovere dit badekar på egen hånd. Der er flere risici forbundet med det. Hvis du ikke har erfaring med arbejdet, er det nærmest umuligt at få et holdbart, flot og professionelt resultat.

Arbejdet svarer til, at du ville autolakere din egen bil! Det kræver viden og teknik.

Men hvis du ikke kan gøre det selv, hvem kan så hjælpe dig med emaljering af badekar? Det kan vi, naturligvis. Emaljespecialisten. Processen er forholdsvis enkel. Og når arbejdet er afsluttet, går der ikke mere end 24 timer, før du kan bruge badekarret igen. Dog anbefaler vi en tørretid på 3-6 dage, hvis det er muligt.

Forstå processen, og få et indblik i prisen

Det er en længere proces, når dit badekar skal have en re-emaljering. Netop derfor anbefaler vi, at du overlader arbejdet til professionelle hænder. Der er nemlig to ting, der er afgørende for resultatet:

1) At emaljen er af høj kvalitet.
2) At forarbejdet udføres med stor grundighed.

Når vi udfører en re-emaljering af badekar, foregår det typisk ved, at vi:

 • dækker grundigt af, så de elementer, der ikke skal have ny emalje, pakkes ind. Det kan være bundventilen, armaturet, fliser på vægge og gulve etc.
 • rengør badekarret grundigt med særlige rengøringsmidler, der fjerner skidt, snavs og kalkaflejringer.
 • reparerer ridser, huller og lignende samt sliber eventuel afskallet maling væk.
 • maler badekarret med grunder 2-3 gange.
 • maler badekarret med emalje 3-4 gange.
 • rydder op, når arbejdet er afsluttet.

Selve re-emaljeringen af dit badekar – eller malerarbejdet om du vil – foretages med en professionel sprøjtepistol. Det sikrer en tynd og ensartet overflade uden løbere og helligdage. Hellere male en ekstra gang med et tyndt lag end at bruge for meget emalje. For det første giver det et flottere resultat, og for det andet holder det længere.

Prisen for en re-emaljering starter ved 6.000 kr., men den varierer alt efter badekarrets nuværende stand og opgavens omfang. Vil du kende den specifikke pris for netop dit badekar, er du velkommen til at udfylde vores kontaktformular. Her kan du vedhæfte informationer samt billeder af badekarret, og så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Re-emaljering – på Sjælland, Fyn og i Jylland

Først og fremmest har Emaljespecialisten base i hovedstaden. Det betyder dog ikke, at vi kun renoverer badekar på Sjælland. Faktisk dækker vi hele landet, så du kan få en re-emaljering af dit badekar, uanset om du bor på Sjælland, Fyn eller i Jylland. Vi kører ud fra de større byer som København, Odense, Aarhus og Aalborg, så der kan være kørselstillæg, men det finder vi ud af, når vi udarbejder dit tilbud. Konklusionen er, at du kan give nyt liv til dit badekar, uanset hvor du bor.

Apropos tilbud så er det naturligvis både gratis og uforpligtende at indhente et tilbud på emaljering af badekar. Først skal du udfylde vores kontaktformular. Derefter vedhæfter du et par billeder af badekarrets nuværende stand. Sidst men ikke mindst beskriver du dine ønsker i forhold til renoveringen. Derefter udarbejder vi et tilbud til dig.

Her kan du også læse mere om emaljering af badekar.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular