fbpx
Kan man male gulvfliser
16 Mar 2022

Kan man male gulvfliser, tænker du måske. Få svaret her!

“Kan man male gulvfliser?” Det spørgsmål møder vi ofte. Det korte svar er ja, det kan du sagtens – det lidt længere svar giver vi neden for.

Bor du i et hus eller en ejerlejlighed ­– ja, eller en andelsbolig eller et sommerhus for den sags skyld – hvor du ikke er glad for gulvfliserne? Eller bor du til leje et sted, hvor udlejeren nægter at skifte de gamle og umoderne klinker på gulvet?

Så kan vi trøste dig med, at man godt kan male gulvfliser. Du behøver ikke at skifte dem. Men det er ikke helt så let som det lyder. Du kan eksempelvis ikke bruge en hvilken som helst maling, og det kræver erfaring at få et flot resultat.

Når det er sagt, så koster det ikke alverden at få professionel assistance. Prisen afhænger af flere forskellige faktorer. Blandt andet af flisernes nuværende stand og dine ønsker til finish. Men alt det får du at vide, hvis du indhenter et tilbud, så tøv ikke med at kontakte os.

Kan jeg selv male gulvfliserne?

Overvejer du at male dine gulvfliser, spekulerer du med garanti også på, om det er noget, du kan gøre selv. Og altså – det ville være løgn, hvis vi sagde, at det kan du ikke. Men det er ikke noget, vi anbefaler. 

Medmindre du har håndværksmæssig erfaring i den henseende og indgående kendskab til materialerne, naturligvis.

Har du ikke det, bør du overlade arbejdet til professionelle. Processen er nemlig krævende og stiller store krav til præcision. Samtidig er det helt essentielt, at vedkommende, der udfører malerarbejdet, har erfaring med den type maling, der skal anvendes. Det er nemlig ikke helt så let som at male en væg.

Kan man male gulvfliser

Kan man male et gulv? Ja, med disse to metoder

Som udgangspunkt har du to muligheder, når fliserne på dit gulv skal males. Du kan nemlig:

 1. Påføre epoxy med en malerruller.
 2. Hælde epoxy på gulvet og efterfølgende spartle det ud.

Med den første løsning bibeholder du fliselook’et med fugerne og de firkantede fliser. De får blot en ny og ensartet farve. Og der er (næsten) frit valg på alle farvehylderne. De mest populære farver er hvid og sort, men vores farvekort rummer 25 forskellige farver.

Er det selve fliserne, du er træt af, så passer løsning nummer to måske bedre til dig. Her hældes epoxyen som nævnt ud på gulvet, hvorefter den spartles ud. Processen efterlader dig med et fugefrit gulv med en homogen og jævn overflade. Afhængig af fugernes dybde kan det være nødvendigt med flere lag epoxy. For at kunne få denne løsning kræves det oftest også at gulvet er plant.

Uanset om det er den ene eller den anden løsning, du foretrækker, skal arbejdet startes med grundig forberedelse. Det er ikke bare at købe maling og så gå i krig.

Først skal fliserne på gulvet rengøres, afsyres og affedtes, ligesom eventuelle kalkrester skal elimineres. Derudover kan det være nødvendigt med reparationer, og der skal måske fjernes silikonefuger. Afdækning skal der også til. Og så er vi klar til det første skridt i maleprocessen – nemlig at grunde fliserne. Når grunderne er tør, er gulvfliserne klar til en epoxy- og eller polyurethan belægning.

Epoxy til gulvfliser – polyurethan til andre elementer

Som du kan udlede af ovenstående, maler vi altid gulvfliser med epoxy. Det skyldes, at epoxy – når det hærder – har en ekstrem slidstyrke og høj rengøringsvenlighed. Desuden er epoxy i høj grad vandresistent og kan derfor anvendes på badeværelser.

Men gulvfliser er ikke det eneste, vi maler. Vi kan også male dine fliser på væggen og i brusenichen, ligesom vi kan give dit badekar, din håndvask eller din bordplade en omgang maling. Her er det dog ikke epoxy, vi anvender, men derimod polyurethan.

Polyurethan har samme gode egenskaber som epoxy, og som tillæg gulner det ikke med tiden. Det er derfor den perfekte løsning til en lang række elementer, og grundlæggende kan du sætte hele dit badeværelse i stand med epoxy og polyurethan.

En økonomisk og bæredygtig løsning

Maling af gulvfliser er en løsning, der ikke bare gavner din pengepung (sammenlignet med en udskiftning af fliserne). Det er også en hjælpende hånd til miljøet, når du vælger at genbruge frem for at skifte ud.

Derudover følger der den store fordel med epoxy (og/eller polyurethan), at du undgår byggerod. Nuvel, malingen på dine gulvfliser skal naturligvis hærde, men det er et forløb, der går nemt og smertefrit sammenlignet med det byggerod, en traditionel renovering hurtigt efterlader. 

Er du nysgerrig efter at høre mere – enten om maling af gulvfliser eller om istandsættelse af andre elementer – så skal du ikke tøve med at tage kontakt. Det er gratis og uforpligtende at spørge efter en pris, og hvis du husker at vedhæfte en række billeder af gulvet eller elementets nuværende stand, så kan vi give dig en meget sikker pris allerede i første omgang.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular