fbpx
Emaljelak til badekar
02 Sep 2021

Emaljelak til badekar – kan du sætte badekarret i stand med emaljelak?

Kalder badekarret på en opdatering, og overvejer du at bruge den emaljelak, du kan købe i dit lokale supermarked? Læs med og find ud af, om det er en god idé.

Har tidens tand sat sine spor på dit badekar, og kunne det godt trænge til en renovering? Grundlæggende har du to muligheder:

 1. Gør det selv-løsningen med emaljelak
 2. Professionel emaljering af badekarret

Inden vi tager et kig på de to løsninger, graver vi lidt dybere ned i selve emaljelakken. For hvad er det helt præcist?

Emaljelak til badekar – hvad er det, og kan du bruge det?

Det er i virkeligligheden ret enkelt. Emaljelak til badekar er – som navnet antyder – en lak du kan bruge til at male overfladen på et badekar. Det påføres med en lille malerrulle, og prisen for en bøtte lak er ikke høj.

For få kroner kan du altså renovere dit badekar på egen hånd. Som udgangspunkt er det bare ikke noget, vi anbefaler. Det kræver grundig forberedelse at nå et flot resultat, og selve udførelsen med emaljelak er svær at håndtere. Dermed ikke sagt, at du ikke kan sætte dit badekar i stand med emaljelak. Du skal bare være forberedt på, at resultatet let kommer til at se “hjemmelavet” ud, og at det samtidig ikke holder i mange år.

Derudover er det en løsning, der kræver andet og mere end bare den malerrulle, du skal bruge til at påføre lakken. Du skal have beskyttelsesudstyr til ansigt og hænder, da det er kradse sager at arbejde med, og samtidig skal du sørge for en god udluftning.

Som du kan høre, er det ikke en løsning, vi anbefaler. Medmindre du rent faktisk er ude efter en billig og hurtig løsning, og at den afsluttende finish ikke for alvor har en betydning.

Emaljelak til badekar

Overvej en professionel emaljering

Hvis ikke emaljelak er den rette løsning, hvad gør du så? Spørger du os, er svaret en emaljering af dit badekar.

Men emaljelak og emaljering – er det ikke bare to sider af samme sag?

Ikke helt. Hvor emaljelakken er en tynd glasur, du påfører med malerrulle, er den emalje der bruges til en professionel emaljering noget anderledes. Den har stadig konsistens som en tynd glasur, men den påføres med sprøjtepistol i meget tynde lag – præcis som en autolakering.

Yderligere er det ikke længere “emalje,” man bruger, hvis man ønsker en holdbar renovering og en overflade med lang levetid. Det er derimod polyurethan.

Polyurethan er en art plast; en tokomponentmaling der giver en ekstremt høj slidstyrke, og som naturligvis er 100% vandtæt. Vedligeholder du dit badekar efter forskrifterne (ugentlig rengøring med milde rengøringsmidler), kan du forvente en levetid på +10 år.

Vil du vide mere om emaljering som teknik, kan vi anbefale dig at læse denne artikel: Forstå processen bag en koldemaljering af badekar.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder

Er du interesseret i at høre mere om prisen for en emaljering, skal du endelig kontakte os. Du kan sende et billede af badekarrets nuværende stand sammen med dine ønsker til renoveringen ved at bruge vores kontaktformular, som du finder her. Derefter hører du fra os så hurtigt som muligt, så du kan få en snak om dine muligheder – og en indikation af prisen, naturligvis.

Husk: Det er gratis og uforpligtende at få et tilbud, så der er ingen grund til at lade være.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular