fbpx
Maling af fliser gulv
17 Aug 2021

Maling af fliser på gulv – et godt alternativ til udskiftning

Maling af fliser på gulv er en god løsning for dig, der ikke har råd til at skifte dem, men som ikke er vild med det nuværende udseende. Og det er et billigere og hurtigere alternativ til udskiftning.

Læser du boligblade og gør det selv-magasiner, så er du sikkert også klar over, at badeværelset (sammen med køkkenet) er det dyreste rum at sætte i stand. Det skyldes, at der er mange ting, der potentielt skal ordnes. For det første er der rørene og alt det tekniske relateret dertil – for det andet er der inventaret, der også er i den dyre ende.

Men der er også fliserne.

Hvis fliserne skal skiftes, skal de først fjernes, og det er en omstændelig, beskidt og dyr proces. Derefter skal vægge og gulve klargøres til nye fliser, og det kræver håndelag. Sidst men ikke mindst skal der sættes nye fliser op og støbes et nyt gulv i eksempelvis mikrocement, og det er ikke bare svært at gøre selv – det er også omkostningstungt.

Det betyder i sagens natur, at der er mange boligejere, der ikke har råd til at sætte deres badeværelse i stand. Eller blot prioriterer ikke at gøre det naturligvis. Heller ikke selvom de gule, brune eller grønne 70’er-fliser får det til at vende sig i maven, når man træder ind i rummet.

Er du en af de uheldige, der har droppet håbet om at få et flottere badeværelse, entrégulv eller køkken? Det behøver du ikke. Vi kan hjælpe dig. Og det koster netop ikke spidsen af en jetjager, som traditionel udskiftning gør.

Maling af fliser gulv

Maling af fliser med polyurethan og/eller epoxy

Måden vi sætter dine fliser i stand på, er gennem maling. Ikke almindelig maling, vel at mærke. I så fald ville det ikke holde i mange år. Vi bruger derimod enten epoxy eller polyurethan. Polyurethan er et materiale, der er kendt for sin store slidstyrke. Samtidig er det vandtæt samt UV bestandigt, og derfor egner det sig perfekt til flisegulve, hvor der også kommer meget direkte sollys ind. Epoxy derimod gulner mere med tiden, men har også sine fordele i nogle situationer. Hvilket produkt vi bruger – og i hvilke sammenhænge – afhænger at forholdene.

Kan du som udgangspunkt godt lide størrelsen på dine fliser, og har du intet imod look’et med fuger og fliser – ja, så maler vi “bare” i den farve, du bestiller, og så er fliserne snart klar til brug igen. Er du ked af selve det udseende, som fliserne giver? Så tilbyder vi også at fylde fugerne ud, så du får et flot og homogent gulv. Det gør vi med spartling og flydemaling, der spartles ud i lag.

Sidstnævnte løsning er en populær teknik, hvor du som nævnt får en helt ensartet og homogen overflade, der passer perfekt til en moderne, skandinavisk indretning.

Processen og dine muligheder

Mange overvejer, om de selv kan male deres fliser, men det er ikke noget, vi anbefaler. Først og fremmest kræver det et godt håndelag og professionelt udstyr at få et flot resultat. For det andet løber udgifterne hurtigt op, hvis du skal leje ventilation og udstyr, og så er du næsten bedre tjent med professionelle hænder, der også sørger for, at det holder i mange år frem. Meget ofte i gør-det-selv projekter ser vi nemlig, at levetiden er kort. Dermed ikke sagt at du ikke kan selv. Men du skal vide, hvad du laver, hvis det skal blive pænt og holde længe.

Processen ved maling af fliser på gulv ser således ud:

 • Vi starter ofte med at opsætte ventilation for god udluftning og godt arbejdsmiljø.
 • Så går klargøring af fliserne i gang, og her afsyrer vi blandt andet, fjerner kalk og ph neutraliserer fliserne.
 • Derefter afdækker vi alle områder, der ikke skal males.
 • Til sidst er vi klar til selve malerarbejdet, og det foregår med rulle eller flydespartel ved brug af flydemaling. I nogle tilfælde kan vi også spraye belægningen på.

Det kan lyde overdrevet at bruge en sprøjtepistol, når arealet som regel ikke er synderligt stor, men det er absolut den bedste løsning, hvis du har mange områder, som er svære at nå, eller hvis der skal en topcoat på. Med en sprøjtepistol kan vi påføre et meget tyndt lag ad gangen, og det giver et flot resultat uden rullemønster.

Mulighederne for at tilpasse badeværelsets nye udseende er mange. Du kan blandt andet selv vælge farve og finish. Sidstnævnte fås i enten gloss, mat finish eller satin. Derudover er der mulighed for farver med metallic finish eller farver med glimmer finish.

Hurtig proces og minimalt byggerod

Prisen er naturligvis en af de afgørende faktorer, når valget skal stå mellem udskiftning og maling af fliser på gulv. Men der er også andre fordele forbundet med denne løsning – nemlig:

 • en hurtig proces
 • minimalt byggerod.

Det er svært at give en nøjagtig indikation af, hvor lang tid arbejdet tager lige præcis hos dig. Det afhænger blandt andet af gulvets størrelse samt standen på fliserne. Som regel er det dog noget, vi kan udføre i løbet af ganske få dage.

Den korte arbejdsproces spiller også ind, når det kommer til byggerod. Eller manglen på samme. For det første skal vi ikke bruge mange maskiner eller materialer, og for det andet slipper du for støv og byggerod i hele hjemmet.

Kort og godt er maling af fliser på gulvet (eller på væggen for den sags skyld) et prisvenligt og praktisk overskueligt alternativ til traditionel renovering.

Maling af fliser gulv

Lad os fortælle mere om processen

Er du nysgerrig på at høre mere om maling af fliser på gulv eller vægge, så tøv ikke med at kontakte os. Vi er altid klar til en snak om dine muligheder, og det er gratis og uforpligtende at få et tilbud.

Faktisk… bare lige for god ordens skyld. Hvis hele badeværelset trænger til en opdatering, udfører vi også emaljering af badekar og brusekabiner samt håndvaske og bordplader. Så grundlæggende kan vi sætte hele dit badeværelse i stand på ganske få dage til en meget favorabel pris.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular