fbpx
Male badeværelse fliser
02 Mar 2022

Male badeværelse fliser – epoxy eller polyurethan er den bedste løsning

Male badeværelse fliser: Når fliserne på badeværelset skal males, kan du ikke bruge en hvilken som helst maling. Læs her, hvorfor du bør bruge epoxy og/eller polyurethan.

Er du ked af udseendet på dine badeværelsesfliser? Hvad end det er i brusekabinen, på gulvet eller væggene? Så er det faktisk en mulighed at male dem. Du behøver ikke at skifte hele molevitten; en omkostningstung og besværlig affære som langt de fleste boligejere frygter.

Men maling af badeværelsesfliser er ikke så enkelt, som en omgang maling af traditionelle vægge.

Du skal være helt sikker på, at du bruger en egnet maling – nemlig epoxy og/eller polyurethan. Og du skal have hundrede procent styr på dit håndværk, hvis du skal ende ud med et flot resultat. Alternativt er du bedre tjent med professionel assistance.

Polyurethan til at male badeværelse fliser på væggen

Hos Emaljespecialisten bruger vi polyurethan, når vi maler badeværelsesfliser på væggene – fx i brusekabinen. Det gør vi, fordi erfaringen har lært os, at det er dét, der fungerer bedst på den lange bane. Polyurethan er et holdbart og slidstærkt materiale, der holder sig flot i mange år. Og modsat epoxy gulner det ikke med tiden.

Grundlæggende har du to muligheder, når du vælger at male badeværelsesfliser med polyurethan:

 1. Malingen sprayes på med en professionel sprøjtepistol over flere omgange. Malingen lægger sig fint og ensartet på hele overfladen. Her er hvid den eneste farvemulighed, og du kan vælge enten højglans eller silkeglans.
 2. Polyurethanen påføres med en malerrulle. Her vil der være små spor efter malerrullen, men til gengæld kan du vælge mellem langt de fleste almindelige RAL- og NCS farver. Desuden også tre forskellige finishes; mat, silkemat og højglans.

Om du skal vælge den ene eller anden løsning, afhænger af dine ønsker til farver og finish. Samtidig skal du naturligvis vurdere, om du vil have den glatte, ensartede overflade, som sprøjtepistolen efterlader. Eller det ensartede mønster fra malerrullen.

Epoxy til gulvfliser på badeværelset

Det er fristende at fortsætte malerarbejdet med polyurethan nede på gulvfliserne i badeværelset. Når nu man alligevel er i gang. Men det er ikke den bedste løsning, hvis du spørger os. 

I stedet bruger vi epoxy på gulvet. Det gør vi, fordi epoxy langt bedre kan håndtere de store mængder vand, der samler sig på gulvet i en brusekabine, når man bader.

Som med væggene har du, såfremt forholdene tillader det, to muligheder, når gulvfliserne skal males:

 1. Epoxyen påføres med malerrulle, så selvom fugerne mellem fliserne naturligvis males, vil de stadig være synlige.
 2. Malingen ”hældes” på gulvet som såkaldt flydemaling, hvorefter det spartles ud. Processen efterlader en jævn og ensartet overflade uden synlige fuger eller fliser. Denne løsning kræver dog at dit gulv er i vatter.

Som udgangspunkt er der ikke én løsning, der er bedre end den anden. Det er helt og holdent et spørgsmål om, hvad du foretrækker rent visuelt.

Trænger badekarret også til en kærlig hånd?

Hvis fliserne på gulvet og i brusekabinen får en omgang, kan det godt være, at badekarret eller håndvasken pludselig fremstår lidt slidt og kedelig.

Det kan vi heldigvis gøre noget ved!

Polyurethan anvendes nemlig også til emaljering af badekar og håndvaske. Det er en enkel og effektiv proces, hvor vi først reparerer eventuelle skader og udjævner ridser ved hjælp af sandpapir. Herefter maler vi overfladen med sprøjtepistol. Resultatet er et badekar eller en håndvask, der stråler om kap med de nymalede fliser i brusekabinen og på gulvet.

Fordelen ved at renovere på denne måde – frem for at skifte badekarret og håndvasken ud – er naturligvis prisen. Det er langt mere venligt for pengepungen at renovere. Og derudover sender du samtidig en kærlig tanke til miljøet, når du vælger at genbruge frem for at skifte ud.

Er du i tvivl om, hvilken løsning der er den rette for dig? Har du brug for at se nogle forskellige før og efter-billeder? Måske også høre lidt mere om prisen? Så er du velkommen til at kontakte os – vi uddyber hellere end gerne.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular