fbpx
Maling af gulvklinker
03 Jan 2022

Maling af gulvklinker – en chance for at give nyt liv til fliserne

Maling af gulvklinker; er det en mulighed, du kan benytte dig af? Vi dykker ned i emnet og gør dig lidt klogere på, hvordan du kan male dine klinker.

Om dine gulvklinker ligger på badeværelset, i køkkenet, bryggerset eller et helt fjerde rum, er ikke så afgørende i denne situation. Maling af gulvklinker er nemlig en mulighed både i vådrum og på almindelige værelser.

Men du kan ikke male med en hvilken som helst maling, og det er dét, der er hele humlen. ”Male” er nemlig ikke det helt korrekte udtryk at anvende, fordi man i virkeligheden slet ikke bruger maling, som vi kender det, når det er gulvklinkerne, der skal have en omgang. I stedet skal der anvendes epoxy og/eller polyurethan. Begge produkter er kendetegnet ved at være en art flydende plastmaterialer, der hærder op på grund af en kemisk proces. Når overfladen er fuldhærdet, står du tilbage med et gulv, der er ekstremt slidstærkt, og som har en lang levetid.

Hos Emaljespecialisten har vi mange års erfaring med maling af gulvklinker, både rullet på eller lagt i et flydelag således at resultatet bliver at man ikke kan se de gamle gulvklinker eller gulvfliser mere. Har du andet, der trænger til en nænsom renovering, sætter vi også badekar i stand samt reparerer håndvaske.

Maling af gulvklinker – processen

Når dit klinkegulv skal sættes i stand med epoxymaling, har du som udgangspunkt to forskellige muligheder. Begge efterlader gulvet slidstærkt og rengøringsvenligt, men der er stor forskel på det visuelle resultat, og derfor er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i processerne, inden du vælger.

Neden for gennemgår vi dem begge to. Forhåbentlig er det nok til at give dig det nødvendige overblik. 

1) Maling af klinkegulv med malerrulle

Den ene metode til maling af klinkegulv foregår med malerrulle. processerne er faktisk ens, det som gør forskellen er det æstetiske udtryk i slutresultatet. Om man kan se det gamle klinkegulv eller ej.

Gulvet slibes, afsyres, rengøres og affedtes med professionelle produkter og metoder, Evt. silikone fjernes og evt. løse klinker limes fast, og herefter males gulvet først med en primer og når denne er tør, ruller vi et lag epoxy på.

Denne metode giver dine klinker og dine fuger en anden farve. Du vil dog stadig kunne se selve fliserne samt fordybningerne, der hvor fugerne ligger.

Vi har et stort farveudvalg udover standardfarverne hvid og sort.

2) Maling af klinkegulv med flydende epoxy

Hvis det ikke bare er farven på klinkerne, men fliserne i sig selv du er træt af, så kan du bruge flydende epoxy. Her er det samme proces som ovenstående men i stedet for at rulle malingen ud med en malerrulle, så hælder man en stor mængde af ”malingen” på gulvet og spartler det ud, så du får én ensartet og homogen overflade. Dette er en dyrre løsning da forbruget af “Maling” er markant højere.

Fordelen ved denne løsning er at du her re-designer dit gulv således at man ikke længere kan se at der nedenunder ligger gulvklinker eller gulvfliser.

Om det er den ene eller anden løsning, du vælger, er helt op til dig. I forhold til slidstyrke og rengøringsvenlighed er der ingen forskel. Og begge løsninger kræver, at du afsætter 2 til 5 dages tid til arbejdet, fordi både primer og malingen skal påføres over flere omgange, tørretider mellem lagene og så kan der være afsluttende finish med nye silikonefuger f.eks. rundt om toilettet hvor det møder gulvet mm.

Hvide gulve – eller drømmer du om en helt anden farve?

Hvid er klart den farve, vi bruger oftest, når vi sætter klinkegulve i stand hos kunderne. Men det er langt fra din eneste mulighed. Uanset hvilken løsning du vælger, så har vi et stort udvalg af farver. Har du et specifikt ønske til en meget UV beskyttende belægning, så kan vi i tillæg lægge en belægning af polyurethan, oven på epoxyen, i enten mat finish, satinglans eller højglans.

Vil du gerne have mere spræl på badeværelset, kan vi i øvrigt også tilføje metallic farver, glimmer og glitter.

Sæt badeværelset i stand fra gulv til loft

Maling af klinkegulve er blot en af vores spidskompetencer hos Emaljespecialisten, som nævnt i indledningen er det ikke det eneste, vi kan tilbyde.

Vi kan blandt andet renovere:

Kort og godt betyder det, at du kan give dit badeværelse en kærlig omgang maling fra gulv til loft. Du kan give elementerne nyt liv, og du kan gøre det til en fornuftig pris sammenlignet med prisen for en udskiftning af alle delene.

Vil du høre mere om dine muligheder? Måske endda have et tilbud – enten på maling af flisegulv eller istandsættelse af andre elementer? Så skal du ikke tøve med at tage kontakt. Det er gratis og uforpligtende at spørge, så hold dig ikke tilbage.

  Få et uforpligtende tilbud

  Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

    

  img

  træk og slip filer her


  understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

   

  privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular

  FORDELE VED OVERFLADEBEHANDLINGER
  • Tiden i byggerod er stærkt reduceret
  • En overfladebehandling er en bæredygtig og økonomisk god løsning
  • Med en overfladebehandling kan du få en design løsning som passer dig.
  • Vi tilbyder overfladebahandlinger i mange farver, glanse og forskellige finishes
  ×

   Få et uforpligtende tilbud

   Udfyld formularen eller send en mail direkte til info@emaljespecialisten.dk

     

   img

   træk og slip filer her


   understøttede filer: PNG, JPG og JPEG maks.

    

   privatlivspolitik ved udfyldelse af kontaktformular